loader
Foto

„Popasuri folclorice” ne aduce ediţia specială „La zi de mare sărbătoare”

Am dus tradiţia mai departe printr-o nouă ediţie „La zi de mare mare sărbătoare”, în care ne-am bucurat de Paşte alături de numele cunoscute ale folclorului. Pe 1 mai, de la 16:10, la TVR 2 şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În casele românilor Lumina Sfântă a Învierii adusă de fiecare creștin de la biserică deschide calea către bucuria pe care Marea Sărbătoare a Paștelui o oferă celor care mai cred în minunea ce a mântuit omenirea.

Într-un cadru de sărbătoare, în care florile primăverii aduc frumusețea acestui anotimp în platoul Televiziunii Române, într-o ediție specială a emisiunii Popasuri Folclorice - La zi de mare sărbătoare - artiști de renume și tineri interpreți ai foclorului românesc spun „Hristos a Înviat!” și învăluie în cântec această zi luminată.

Difuzată în prima zi de Paște, de la ora 16.10, pe TVR 2, ediția de sărbătoare a emisiunii Popasuri Foclorice La zi de mare sărbătoare” își dorește a fi o cântare fericită a acestei zile sfinte și totodată un prilej de bucurie, de aducere aminte a obiceiurilor pe care invitații Mirunei Ionescu, gazda emisiunii, le-au trăit în vremea copilăriei.

De peste 20 de ani, aduc în casele românilor frumusețea și bogăția folclorului românesc. În fiecare an, fie că vorbim de sărbătorile de Crăciun, fie că vorbim de sărbătorile pascale, am căutat să ofer celor care ne urmăresc, și vă spun sincer, că nu sunt deloc puțini la număr, momente unice, de neuitat, încărcate de emoție, de bucurie, de cântec.

S-a împământenit, ca de fiecare sărbătoare, TVR2 să pregătească ediții speciale, întâlniri de neuitat, amintiri care în timp și peste timp să dăinuiască în sufletele românilor. Pare un lucru firesc, care trebuie să se întâmple. Însă ne-am gândit vreodată, cum ar fi dacă aceste întâlniri s-ar transforma în frumoase nostalgii? Ar fi un gol imens, pentru că tradiția și cântecul se simt bine la ele acasă, adică la TVR 2 ”, povesteşte Maria Tănase Marin, realizatoarea şi producătoarea Popasurilor folclorice.

Despre Popasuri folclorice:

O dată pe săptămână, TVR 2 vine să întâmpine nevoia de revigorare a tot ce înseamnă lumea satului românesc. „Emisiunea Popasuri folclorice scoate la lumină un patrimoniu extrem de bogat spiritual şi material, promovând zonele etnofolclorice ale ţării într-un mod inedit şi atractiv, înglobând spiritualitatea şi valorile creative şi interpretative, transmise din generaţie în generaţie”, spune producătoarea emisiunii, Maria Tănase Marin.

***


Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„Înapoi la argument”: Dialogurile lui H.R. Patapievici cu Andrei Pleșu și Radu Paraschivescu (2007), redifuzate la TVR Cultural

Între 15 și 19 aprilie, TVR Cultural redifuzează dialogurile lui Horia Roman Patapievici cu Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Dan Burlac, Radu ...