loader
Foto

Galerie foto

Politică şi delicateţuri, ca de la poet la... poet

Sorin Cîrţu, „un poet rătăcit în lumea fotbalului”, a fost invitatul lui Mircea Dinescu la Cetate, duminică, 29 mai, la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ultima ediţie din luna mai a emisiunii Politică şi delicateţuri, Mircea Dinescu ne-a aşteptat pe malul Dunării, la Cetate, alături de un invitat care a venit tot din Oltenia, mai exact de la Craiova. „Un poet rătăcit în lumea fotbalului”, astfel l-a prezentat Dinescu pe cel care i-a calcat pragul în această duminică, fosta glorie a Universităţii, Sorin Cîrţu. Mircea Dinescu ne-a aşteptat în faţa micilor ecrane pe 29 mai, de la 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

(w882) Dinescu si

Pentru a se apăra de vânt si de vremea capricioasă, gazda şi musafirul s-au adăpostit în spectaculoasa clădire a fostei Gări Fluviale din complexul Port Cultural Cetate, acum refăcută, aflată chiar pe malul Dunării - de această dată, agitată. Dinescu i-a pregătit invitatului său mai întâi legume umplute, adică roşii, ardei şi ceapă, la care adaugă cu iscusinţă un amestec de carne şi mirodenii, pe care le-a pus pe grătar. Mai apoi, pe acelaşi grătar a aşezat o friptură apetisantă, din care cei doi s-au înfruptat „precum sălbaticii”, după cum singuri o recunosc.

(w882) Dinescu si

De această dată, muzica a fost asigurată de fraţii Nistor, care au acompaniat-o pe micuţa Daria Moanţă, o fetiţă din zonă, câştigătoarea unui concurs local şi fiică de preot, a cărei voce puternică l-a cucerit pe Dinescu.

(w882) taraf

În tot acest timp, printre camerele de luat vederi şi picioarele protagoniştilor emisiunii, au zburdat nestingheriţi cei doi copii ai lui Fifi, celebra capră din reclame, doi ieduţi albi, pe care Dinescu şi Cîrţu îi hrănesc cu lapte dintr-un biberon. Cunoscut ca fiind un mare iubitor de animale, Mircea Dinescu are sub oblăduirea sa, la Cetate, animăluţe de toate soiurile - căţei, pisici, capre şi orice alte vieţuitoare în căutare de refugiu.

(w882) biberon

După ce bucatele au fost gata, cei doi s-au aşezat la un pahar de vin rosé de la Cetate şi au vorbit despre fotbal şi destin. „Oltenia scoate din când în când, din mâlul-i roditor, câte un nufăr”, spune Dinescu despre invitatul său.

(w882) Dinescu si

***

Sorin Cîrţu s-a născut pe 12 noiembrie 1965 la Cornu, judeţul Dolj. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice.

A debutat în 1968 la echipa CSS Craiova, după care a ajuns să facă istorie la celebra Universitatea Craiova, unde, între anii 1979 şi 1983 a marcat 107 goluri în 283 de meciuri disputate. A câştigat cu Universitatea Craiova de trei ori Campionatul României şi de patru ori Cupa României.

Ca antrenor, a pregătit timp de şase ani echipa sa de suflet, Universitatea Craiova, cu care a şi câştigat Cupa şi Campionatul României, în sezonul 1991-1992. A mai antrenat şi alte echipe, printre care Electroputere Craiova, FC Extensiv Craiova, Steaua Bucureşti, CFR Cluj, Pandurii Târgu-Jiu şi naţionala de tineret a României.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...