loader
Foto

Politică și delicatețuri: Raţă mută de la Cetate, pentru un campion

Duminică, 15 aprilie, Mircea Dinescu are invitat la "Politică și delicatețuri" un mare nume al fotbalului românesc, pe Ionuț Lupescu. De la ora 15.30 la TVR 1, TVR HD şi pe online pe TVR+.

 

Și pentru că nu este un fotbalist oarecare, ci un adevărat domn, Mircea Dinescu îi pregătește o surpriză culinară: o rață mută de țară, adusă special de la Cetate, pe care o umple cu tot felul de bunătățuri.

(w882) Rata Mirce

Deși mărturisește că nu are o pasiune pentru arta culinară și nu a avut niciodată suficient timp să gătească, aflat în bucătăria poetului și față în față cu ingredientele, Ionuţ Lupescu dă o mână de ajutor.

(w882) Ajutor

Mircea Dinescu prepară o umplutură pentru rață, din ficat de vițel amestecat cu legume și slăninuță, din care îi oferă și musafirului său, iar, la final, stropește totul cu zeamă de portocală și raţa ajunge în cuptor.

În cramă, îi așteaptă Constantin Lătărețu și taraful său care i-au pregătit lui Lupescu o doină, tocmai bună de ascultat la un pahar de rose.

(w882) Crama dark

Interesat de biografia musafirului său, Dinescu vrea să știe cum gândește un om care a petrecut jumătate de viață peste hotare și a ales să se întoarcă și să facă ceva pentru fotbalul românesc. Lupescu povestește cu duioșie despre mama sa, despre perioada de glorie și despre tatăl său care a fost și el un mare fotbalist.

(w882) Rata gata

Mircea Dinescu vă invită să petreceți o după-amiază tihnită alături de o legendă a fotbalului românesc, o rață mută umplută și niște lăutari de soi la "Politică și delicatețuri".

***

Ionuț Lupescu s-a născut la 9 decembrie 1968, în București. A debutat în Divizia A la vârsta de 17 ani. A jucat 74 de meciuri pentru reprezentativa României și a marcat 6 goluri. A participat la două Campionate Mondiale și două Europene, iar în 1990 începe să joace pentru echipa germană Bayer Leverkusen. De-a lungul carierei de fotbalist, a jucat în Germania, Turcia și Arabia Saudită. După retragere, a încercat pentru o scurtă durată cariera de antrenor, apoi a devenit director general al FRF, iar din 2008 ocupă și postul de membru al Comitetului Tehnic și de Dezvoltare al FIFA.

***(w882) Bucatar

Politică și delicatețuri, o emisiune plină de savoare, marca Mircea Dinescu.

Duminica de la ora 15.30, pe TVR 1 şi TVR HD .

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...