loader
Foto

Pictorul italian Sandro Botticelli la Teleenciclopedia

„Teleenciclopedia” din 2 februarie 2019, ora 19.00, de la TVR 1 şi TVR HD, este o invitaţie la o incursiune în arta plastică italiană, istoria vieneză şi în farmecul jucăriilor.

 

SANDRO BOTTICELLI. ALEGORIA PRIMĂVERII (ep.1/2)

Botticelli transmitea, în tabloul cu tematică mitologică Alegoria primăverii (1480-1485), un mesaj criptic. Fastuoasa compoziție, pictată în tempera pe opt panouri din lemn de plop, a fost săvârșită la comanda lui Lorenzo Magnificul și numită, de Giorgio Vasari, Primavera.

(w882)

DUNĂREA. FLUVIUL-REGINĂ (ep.3/9)

La est de Viena, comorile paradisului acvatic din Parcul Naţional Donau-Auen sunt ameninţate de intervenţiile antropice. Reintroduşi pe malurile germane și austriece ale Dunării în 1966, castorii s-au răspândit peste măsură în Bratislava. Hidrocentrala Gabčikovo s-a aflat în centrul unei dispute internaționale între Slovacia și Ungaria în anii '80. Câmpiile, scăldate de Tisa şi Dunăre, sunt un popas binevenit pentru milioanele de păsări migratoare.

(w882)

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ DIN VIENA (ep. 3/4)

Muzeul de Istorie Naturală din Viena găzduiește peste 200 de specii de „exponate vii”, provenind din zone mai puțin accesibile. Cea mai nouă secție a fost inaugurată în anul 1995 și poartă numele sugestiv Vivarium.

(w882)

DESPRE JUCĂRII. HULA-HOOP

Hula-hoop, cercul pe care copii și adulți din toată lumea îl învârt în jurul corpului, a împrumutat numele hula de la binecunoscutul dans hawaiian, cu mișcări unduitoare din șolduri.

(w882)

Toate aceste subiecte sunt reluari ale ediţiei “Teleenciclopedia”, transmisă în 27 ianuarie 2018. Le puteţi revedea şi în data de 03.02.2019, TVR 1, ora 06:30.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...