Pictorul de la curte

TVR1 | Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
LUNI-VINERI, ORA 18:10**

Din 8 noiembrie 2021

PAINTER OF THE WIND – Coreea de Sud, 2008

Regia: Jang Tae-yoo, Jin Hyuk

Cu: Moon Geun-young, Park Shin-yang, Bae Soo-bin

* Dramă - inspirată de un roman istoric care romanţează viaţa, puţin cunoscută, a pictorului din secolul XVIII Shin Yun-bok, despre care scriitorul Jung-myeong Kee presupune că ar fi putut fi o femeie deghizată în bărbat.

În 1770, Kim Hong-do, membru de vază al Academiei de Pictură din regatul Joseon, descoperă în tânărul Shin Yun-bok un mare talent şi îi devine mentor, încercând să-l protejeze de intrigile de la curte. Amândoi devin "ochii" regelui Jungjo, căruia îi prezintă realitatea oamenilor simpli. Regele le încredinţează o misiune importantă: să găsească portretul dispărut al tatălui său, pictat cu zece ani în urmă de către un alt membru al Academiei, care fusese ucis după aceea.

Kim şi Shin pornesc pe urmele tabloului, înfruntând multe primejdii, iar în decursul investigaţiei, un alt secret iese la iveală: Shin Yun-bok este, în realitate, o tânără care s-a deghizat în bărbat ca să poată fi acceptată în Academia de Pictură.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

* Pe 1, 2, 3 decembrie nu se difuzează serialul.

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube