loader
Foto

Galerie foto

Pescar hoinar: 13 ani de aventuri şi 600 de ediţii de colecţie

Duminică, 6 martie, cea mai cunoscută emisiune dedicată pescarilor şi pescuitului a difuzat ediţia aniversară cu numărul 600. De la ora 10:10,  pe TVR 2, TVR HD şi TVR+, am pregătit un regal al poveştilor... pescăreşti.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

După 13 ani de difuzare continuă, Pescar hoinar a ajuns la ediţia 600 – una anivesară. Şi chiar dacă, de această dată, rămânem acasă, vom  parcurge un drum lung, de la râurile de munte până în Delta Dunării, retrăind momente care au marcat 13 ani de hoinăreală pe maluri de ape.

Pescar hoinar e o emisiune despre toate acele locuri şi experienţe trăite în căutarea marii capturi care stârnesc imaginaţia de nestăvilit a fiecărui undiţar. „Noi nu propunem un program specializat, având ca ţintă doar pescarii amatori”, spune Eugen Roibu într-un interviu. „Noi hoinărim cu undiţa în mână, dar cu ochii larg deschişi”.

În ediţia cu numărul 600, vom vorbi despre recordurile pe care pescarii hoinari le-au prins de-a lungul anilor. De la somni de 60-65 de kilograme, tone de crap pescuit în concursuri naţionale şi internaţionale, până la ştiuci de peste 1m pescuite în Delta Dunării şi şalău de 5 kilograme prins pe lacul Săruleşti.

Pornind de la hobby-ul care uneşte o mulţime de oameni, de la miile de pescari sportivi la sutele de mii, milioanele, poate, de amatori, de la copii la bunici, afirmăm, cu fiecare nou episod, condiţia implicită de călător a pescarului pentru a afla mereu lucruri noi, întâmplări, fapte, tradiţii, istorioare sau chiar istorii, în fine, pentru a fi mereu mai bogaţi cu sute şi mii de prieteni”, mărturiseşte Eugen Roibu.

În ediţia din 6 martie, de la ora 10:10, Eugen Roibu şi Victor Ţăruş ne vor aduce aminte de peştii exotici care populează unele lacuri sau râuri din ţară:  anghila, peştele-spadă (sturionul „românesc”) sau lostriţa-monument al naturii. Tot duminică, îi vom sta de vorbă şi cu oamenii pentru care pescuitul a devenit mai mult decât un simplu hobby: Ivan Patzaichin şi o bătrână experimentată dintr-un sat dunărean, dar şi doi administratori ai unor amenajări piscicole din Braşov şi Murighiol-Tulcea (Ruxandra Coc, respectiv Cornel Găină).

***

Emisiunea „Pescar hoinar poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...