loader
Foto

Performanțe artistice și noi proiecte, la "Corespondent TVRi"

Vă aducem în atenție și în ediția din 17 octombrie, ora 21.30, români remarcabili care fac performanță în țările lor de adopție sau reprezintă cu succes, peste tot în lume, valorile culturale și tradiționale românești.

 

Cât de apreciate sunt filmele românești și cum sunt primiți cineaștii români dincolo de Prut, aflăm din discuția despre cea de-a cincea ediţie a Zilelor Filmului Românesc, care a avut loc zilele trecute în Republica Moldova.

Ca de fiecare dată, festivalul a oferit publicului basarabean posibilitatea de a descoperi cele mai bune filme româneşti noi, dar și de a sta de vorba cu actori şi regizori valoroși.

Anul acesta, invitat special a fost Alexandru Papadopol, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi actori români, care a acceptat să ne vorbească și despre această experiență.

(w882) Papadopol

Se spune că muzica vorbește aceeași limbă, că ne unește și trece dincolo de barierele de comunicare, de naționalitate, de cultură. O demonstrează, de mulți ani, muzicianul Damian Drăghici, reîntors la rădăcinile sale din România, după 20 de ani petrecuți în Grecia și SUA, și după o carieră internațională în lumea muzicii pop și de jazz. De atunci, grupul Damian & Brothers a susținut peste 600 de concerte în România și în străinătate.

(w882) Draghici

“Pictori români pe simeze europene” este titlul unei manifestări culturale, care se desfășoară în a doua jumătate a lunii octombrie, la București. Evenimentul reprezintă etapa finală a unei serii de expoziții prin care Asociația Soleil de l’Est a dorit să prezinte în Franța, Olanda și România pictori români remarcabili, din țară și din diaspora, care au expus în ultimii ani prestigioase lucrări în mai multe țări europene. Invitat în emisiune este Michel Gavaza, președintele Asociației Culturale Internaționale Soleil de l’Est.

(w882) Gavaza

Iubitorii de teatru sunt invitați în aceste zile la Fest(in) pe Bulevard, un adevărat festin teatral organizat în fiecare toamnă, de Teatrul Nottara din București. Care este oferta celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru, aflăm de la Marinela Ţepuş, teatrolog și manager al Teatrului Nottara.

(w882) Tepus

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: Joi, 18 Aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

În Săptămâna Mare, ascultăm cele mai frumoase pricesne la TVR FOLCLOR

Ediţii speciale de „Tezaur folcloric” sau „Cântec şi poveste”, concert de pricesne în interpretarea Paulei Seling, dar şi „Pricesne pentru ...