loader
Foto

Sentinţele date în dosarul Colectiv, analizate în „Referendum”, la TVR 1

Consideraţi corecte pedepsele date de instanţă în dosarul Colectiv? A fost întrebarea lansată de Mihai Rădulescu pentru ediţia de luni, 16 mai, de la ora 21.00, în direct la TVR 1.

 

„Justiţia şi-a spus, în sfârşit, cuvântul în dosarul tragediei de la Colectiv, însă întrebările rămân. Au fost sau nu sentinţele pe măsura gravităţii faptelor comise? De ce a fost nevoie de peste 6 ani ca să se ajungă la un verdict definitiv? De ce a trecut aproape jumătate de an de la încheierea dezbaterilor până la pronunţarea sentinţei, încălcându-se astfel regulamentul instanţelor?

La aceste întrebări, care pun degetul pe vechile răni ale justiţiei româneşti, se mai adaugă altele, realimentate de pedepsele date în dosarul Oprescu. Cum reuşesc marii condamnaţi să fugă din ţară şi să scape de închisoare? Şi cum reuşesc să rămână cu averile acumulate ilicit, deşi există legislaţie privind confiscarea extinsă? Discutăm despre toate acestea în ediţia de diseară a emisiunii ’Referendum’”, anunţă Mihai Rădulescu, realizator şi moderator al emisiunii de la TVR 1.

În platoul „Referendum” vin cu propriile opinii şi argumente Adriana Oprea, jurnalist Libertatea, prezentă la fiecare termen al procesului Colectiv, Eugen Iancu, președinte Asociația Colectiv, tatăl uneia dintre victimele incendiului, Adelin David, avocatul lui Cristian Popescu Piedone, Alina Amza, jurnalist TVR, realizatoarea documentarului „Omul care dăruieşte oglinzi”, avocat Cristian Duțescu, Ovidiu Vanghele, jurnalist Centrul de Investigaţii Media.

Telespectatorii sunt invitaţi să-şi exprime opiniile pe platformele online stiriletvr.ro şi hotnews.ro, pe paginile de Facebook TVR 1 şi Facebook Referendum. Cele mai interesante comentarii şi întrebări vor fi prezentate în emisiune.

Sondajul demarat în ediţia precedentă, în care am fost invitaţi să ne spunem părerea referitor la urgentarea procedurilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anunţat luni seară, la „Referendum”.

***

La „Referendum”, o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare, iar telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” a debutat în grila de toamnă 2021 a principalului post al Televiziunii Române şi se vede în direct, în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„O poveste nespusă”. Constantin Cojocaru: Actorul este un cetățean de pe stradă și ce simte se vede pe el. Corpul lui, interiorul lui exprimă ceea ce îi trece prin cap și prin suflet | VIDEO

TVR Cultural difuzează, în memoria marelui actor Constantin Cojocaru, care s-a stins din viață în acest weekend, emisiunea „O poveste nespusă - ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.