loader
Foto

Galerie foto

„PE CALE cu Tibi Ușeriu” și „Superhombre”, documentare de excepție la TVR 1

„ Când nu mai poți, mai poți un pas”. Pe 19 și 20 august, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 află poveștile incredibile ale ultramaratonistului Tibi Ușeriu și alpinistului Horia Colibășanu, doi români care au dat un nou sens cuvântului „ambiție”.  

 

Două povești ce frizează fantasticul, două caractere oțelite, doi oameni pentru care imposibilul e doar un cuvânt în dicționar. Tibi Ușeriu și Horia Colibășanu ne-au arătat de-a lungul anilor că încrederea în forțele proprii poate muta munții din loc, dacă ea este secondată de sprijinul celor dragi. Pe 19 și pe 20 august, TVR 1 difuzează două documentare de excepție, dedicate celor doi sportivi care au purtat steagul României pe cele mai înalte culmi. „PE CALE cu Tibi Ușeriu” și „Superhombre” pot fi urmărite miercuri și joi, de la ora 21.00.

„Când nu mai poți, mai poți un pas”, spune campionul absolut Tibi Ușeriu, triplu câștigător al celei mai dure competiții din lume, ultramaratonul 6633 ARCTIC, (în 2016, 2017 și 2018). Documentarul Casei de Producție TVR „ PE CALE cu Tibi Uşeriu”, semnat de Ana Preda, vorbește despre resetarea acestuia, un om cu un trecut greu de depășit. Fost infractor condamnat pentru jaf armat și închis într-o închisoare de maximă securitate în Germania, ajutat de familia lui, Tibi devine ultramaratonist de succes și activist social. Filmul se vede la TVR 1 miercuri, 19 august, de la ora 21.00. Mai multe detalii citiți aici.

(w882) tibi

Un alpinist trebuie să aibă în permanență trei puncte de sprijin. Horia Colibășanu e dentist, soț și tată a doi băieți, dar și alpinist de elită în Himalaya. Cum își găsește echilibrul? Probabil e... „Superhombre”. Filmul purtând semnătura lui Lucian Mircu și Mircea Gherase, realizat în 2020, este o poveste despre căutarea libertății într-o lume în care timpul e tot mai scurt. Pentru Horia și colegii lui, Himalaya e unul din ultimele locuri de pe planetă unde mai poți trăi neprevăzutul, aventura autentică. Vedem în premieră „Superhombre” la TVR 1, joi, 20 august, de la ora 21.00. Mai multe detalii citiți aici.

(w882) superhombr

„PE CALE cu Tibi Ușeriu” și „Superhombre” sunt două producții ce pot schimba perspectiva asupra vieții, poveștile inspiraționale ale celor doi români care au impresionat o lume întreagă prin realizările lor și pe care îi putem acum cunoaște și din perspectiva celeilalte laturi a existenței lor: de oameni.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...