loader
Foto

Pe 2 mai, „Miturile muzicale româneşti” devin anti-mituri

Echipa emisiunii „Miturile muzicale româneşti” ne-a pregătit o ediţie specială pentru ziua de 2 mai, ediţie în care toţi intervievaţii și-au adus aminte de zilele sărbătoreşti de pe vremuri.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ediţia din 2 mai nu contează în seria emisiunilor prezentate de Tiberiu Soare. Nu şi da, pentru că dirijorul apare totuşi, dar ca demitizator (ce post a mai găsit şi el liber, sufleuri fiind deja noi, redactorii:). Da şi nu, pentru că demitizatorul Bogdan Tudor a prins liber pupitrul „dirijoral” şi, deşi a întârziat la filmarea din Parcul Tineretului, totuşi a fost primul. La mici şi bere (pardon, suc, că nu e voie cu bere la televizor, la acea oră).

Mituri spuneam? Nu, în nici un caz... Ba da, pentru că toţi intervievaţii îşi aduc aminte de zile sărbătoreşti de pe vremuri. Dinainte de 1989, dar şi de după. Deşi câţi îşi mai aduc aminte de originile Zilei Muncii – 1 Mai (grevele sindicatelor americane din prima parte a secolului trecut etc)? Dar de acelea ale Zilei Tineretului – 2 Mai? Cine ştie ar putea da un semn pe Facebook-ul emisiunii.


O emisiune fără muzică? În nici un caz, proletcultismul are încă urme adânci în memoria colectivă. Nu ne credeţi? Veţi vedea şi auzi sâmbătă atâtea cântece muncitoreşti impuse în regimul de tristă (deşi la noi a ieşit cam veselă) amintire. Totul a pornit cu Cântarea României şi nu ştim dacă s-a sfârşit.

Dan Iliescu (formaţia Timpuri Noi) ne va cânta despre victorie şi ritm, iar Corul de copii Radio ne va reaminti cântece pioniereşti (exact în Parcul Tineretului, lângă fostul Palat al Pionierilor, pe care îl veţi revedea în arhive la inaugurare). Cri Stanciu (aka Matze) a propus postului TVR 2 în urmă cu ceva ani un remix după „1 Mai”, iar Ultra TT un altul, după „Macarale”. Grupul SC Impro SRL nu cântă, dar e plin de imaginaţie!

O emisiune despre mituri muzicale sau dimpotrivă, cu umor - voluntar sau nu - realizată de un colectiv de oameni ai muncii din TVR, tineri (fizic sau în spirit), sigur ANTI!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...