loader
Foto

Galerie foto

Paula Seling, prinţesă în bucătăria lui Dinescu

Artista arată că poate face „ miracole” nu doar pe scenă, ci şi în bucătărie, în a doua ediţie „Politică şi delicateţuri” din acest sezon, difuzată duminică, 23 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În bucătăria lui Dinescu, la a doua ediţie Politică şi delicateţuri din noul sezon, intră o artistă care are „aerul unei dive care cântă la Scala din Milano”, după cum o descrie poetul. Paula Seling este invitata lui Mircea Dinescu de duminică, 23 octombrie, în emisiunea difuzată de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

(w882) Dinescu si

La întâlnirea cu gazda sa, Paula vine îmbrăcată într-o fustă de tul spectaculoasă, care îl duce cu gândul pe poet la o prinţesă, completând cu umor: „prinţesa bucătăriei”. Mereu zâmbitoare şi plină de viaţă, Paula nu se dă în lături în a-şi ajuta gazda la prepararea unui meniu, de această dată vegetarian – cepe umplute, unele cu orez şi legume, altele cu sturion afumat la lemn de prun. Detalii despre rețetă găsiți aici.

(w882) mancare ce

„Mărturisesc că nu mă aşteptam să-mi gătească ceapă, dar, văzând cu câtă măiestrie a preparat-o şi explicându-mi cât de bună este, mi-am dat seama că a făcut cea mai bună alegere”, spune invitata. Şi cum gătitul merge de minune cu muzica, Paula îi fredonează lui Dinescu refrenul piesei sale „Ploaie în luna lui Marte”. Mai târziu, în cramă, nici poetul nu se lasă mai prejos şi îi recită invitatei o poezie a sa.

(w882) Dinescu si

După ce bucatele sunt stropite cu vin de la Cetate şi lăsate la cuptor, cei doi coboară în cramă la o şuetă prietenească şi să asculte muzica lui Constantin Lătăreţu. Felul de a fi al Paulei, deschis şi proaspăt, îl cucereşte pe Dinescu: „Există un miracol al acestor întâlniri, pentru că eu am văzut-o numai la televizor; azi am văzut-o pentru prima dată faţă în faţă şi am avut sentimentul că o cunosc de multă vreme”.

(w882) Dinescu si

Încântată la rândul ei de gazda sa, Paula mărturiseşte că simte la fel: „M-am bucurat să văd că interacţionăm ca şi cum am fi foarte buni şi vechi prieteni. Eu aşa m-am simţit, parcă ne ştim de o viaţă, parcă ne-am reîntâlnit după o perioadă în care n-am mai auzit unul de celălalt”.

(w882) Dinescu si

Întâlnirea Paula Seling – Mircea Dinescu de duminica aceasta conţine mai puţină politică şi mai multe... delicateţuri. Aşa cum şade bine unui poet-masterchef care are ca invitată o artistă-prinţesă.

(w882) Dinescu si

***

Paula Seling s-a născut pe 25 decembrie 1978 la Baia Mare. A absolvit Colegiul Gheoghe Şincai din oraşul natal, apoi Şcoala Superioară de Jurnalistică din Bucureşti.

A studiat canto şi pian. A lansat paisprezece albume (inclusiv trei albume de colinde) şi peste douăzeci de single-uri. A reprezentat România de două ori la faza internaţională Eurovision, alături de Ovi, cea mai bună performanţă obţinută fiind în 2010 - locul 3 în finala concursului de la Oslo, cu piesa „Playing with Fire”. Din această toamnă, Paula face parte din echipa TVR 2, unde o vom vedea, alături de acelaşi Ovi, de Adrian Enache şi de invitaţii lor, la Duelul pianelor.

(w882) Paula Seli

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...