loader
Foto

Paştele ortodox uneşte, la TVRi, românii din întreaga lume

Echipa TVR Internaţional vă doreşte Sărbători fericite oriunde v-aţi afla şi vă invită să urmăriţi programele speciale pregătite!

 

Românii din întreaga lume trăiesc bucuria sărbătorilor pascale alături de cei de acasă urmărind programul special pregătit de TVR Internaţional pentru aceste zile.

Învierea Domnului pentru creştinii ortodocşi aduce la TVRi, din Vinerea Mare până în a treia zi de Paşte, un program variat, de pregătire spirituală, de reamintire a tradiţiilor, precum şi de sărbătoare şi voie bună.

Aşadar, vineri, 6 aprilie, de la 18.30, emisiunea Universul credinţei prezintă o ediţie specială cu Prohodul Domnului în transmisiune directă de la Patriarhia Română. Denia Prohodului Domnului, slujba de înmormântare a Mântuitorului Iisus Hristos, este una dintre cele mai frumoase creaţii liturgice ale Ortodoxiei pe versurile Sfântului Ioan Damaschin.

Vineri, de la 21.00 şi sâmbătă, de la 13.00 descoperim tradiţiile româneşti văzute prin ochii unui străin - în documentarul Marea trecere (The Crossing – Regatul Unit, 2016). Îndrăgostit de autenticul românesc, britanicul Jonathan Price face o incursiune în Oltenia, unde tradiţiile creştine sunt respectate în amestec cu cele păgâne, iar oamenii fac pregătirile pentru marea trecere cu mulţi ani înainte.

Sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 17.30, Arhimandritul Melchisedec Velnic, stareţulul Mănăstirii Putna, ne dezvăluie parcursul duhovnicesc al Săptămânii Mari şi al Zilei Învierii în documentarul Săptămâna Patimilor şi Ziua Învierii la Mânăstirea Putna.

În noaptea de Înviere, de la ora 23.10, la TVR Internaţional intrăm în legătură directă cu Catedrala Patriarhală din Bucureşti pentru Slujba de Înviere a Domnului oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel.

(oar_w460) liturghie

Începem prima zi de Paşte duminică, 8 aprilie, de la ora 7.00 cu Mesajul special al IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei.

De la ora 9.30, la Drumuri aproape, suntem invitaţi la Sărbătoarea Paştilor în Banat în comunitatea ucraineană din Copăcele, judeţul Timiş.

De la ora 13.00 începe petrecerea românească cu muzică bună. La Tezaur folcloric, ansamblul artistic profesionist CRIŞANA îi are ca invitaţi pe interpreţii: Oana Bozga, Grupul “Florica Duma”, Leontin Ciucur, Cornel Borza, Alexandru Pugna, Constantin Bahrin, Mariana Ionescu Căpitanescu şi Taraful de instrumente tradiţionale - Vioara cu goarnă.

De la 14.30 (partea I), 15.30 (partea a doua) şi 16.30 (partea a treia), Iuliana Tudor ne invită - La masa de Paşti - program cu o tradiţie de 18 ani la TVR. Cei mai mari artişti şi reprezentanţi din generaţiile tinere vin să petreacă, să cânte, să se bucure unii de alţii şi să se descopere şi altfel telespectatorilor, în jurul mesei de Paşti. Ediţia din acest an este gândită pornind de la ideea că masa de Paşti se petrece întotdeauna în sânul familiei. Prin urmare, toate vedetele vor fi prezente în emisiune alături de membrii familiilor lor (soţ, soţie, copii, nepoţi, bunici, surori sau fraţi). Atmosfera va fi una de familie, pe masă se vor afla bucate tradiţionale româneşti, iar muzica va fi una potrivită marilor sărbători. Invitați: Sofia Vicoveanca, Laura Lavric şi Victor Lavric, Niculina Stoican şi familia, Mariana Ionescu Căpitănescu şi familia, Steliana Sima şi familia, Mariana Anghel şi Adriana Anghel, Liviu Buțiu şi Antonela Ferche Buțiu, Cornelia şi Lupu Rednic, Ilie Medrea şi fiica, Andreea Voica şi Dean Galetin, Lavinia Goste şi Marius Zorilă, Maria Cârneci şi familia, tineri artişti lansați de TVR alături de copiii lor.

(oar_w460)

De la ora 21.00 (prima parte) şi 22.00 (partea a doua), Paula Seling, Ovi şi Adrian Enache vă aşteaptă la o ediţie specială de Paşti a emisiunii Duelul Pianelor. Invitaţi sunt Marina Voica, Benone Sinulescu, Ionuţ Ungureanu, Traian şi Valeria Ilea, Cristina Isac, Theodor Andrei, Adrian Sârbu.

(oar_w460)

Noaptea, de la ora 23.00, distracţia continuă cu comedia românească Balul de sâmbătă seara în regia lui Geo Saizescu, cu: Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu, Cornel Patrichi, Octavian Cotescu în rolurile principale.

A treia zi de Paşte, 10 aprilie, de la ora 21.00 vă invităm la o ediţie de colecţie Investiţi în România!. Invitaţii lui Sorin Burtea sunt Dida Drăgan, Anastasia Lazariuc, Gabriel Dorobanţu, Andrei Păunescu.

(oar_w460)

Echipa TVR Internaţional vă doreşte Sărbători fericite oriunde v-aţi afla!

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...