loader
Foto

Galerie foto

Ora regelui: Vizită istorică în capitala Franţei

Majestatea Sa Margareta a păşit pe urmele străbunicii sale, Regina Maria, care a făcut o vizită legendară, la Paris, în martie-aprilie 1919. Pe 20 aprilie, de la 14:30, pe TVR 1 şi TVR HD, de la 15:00, pe TVR MOLDOVA şi de la 16:30 pe TVRi.

 

Vizită istorică în capitala Franţei

Majestatea Sa Margareta a pășit, după un secol, pe urmele străbunicii sale, Regina Maria, care a făcut legendara vizită la Paris, în martie - aprilie 1919. La invitația autorităților franceze, Familia Regală a dus în Franța o solie românească pe durata președinției țării noastre la Consiliul Uniunii Europene şi a omagiat 100 de ani de la Conferinţa de Pace de la Paris. În timp ce se vernisa expoziția dedicată României, la Palatul Tau din Reims, la Paris, a izbucnit incendiul care a cuprins Catedrala Notre Dame. Majestatea Sa Margareta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Franţei în care şi-a exprimat solidaritatea "în aceste momente de tulburare şi de profundă tristeţe" pentru poporul francez, apoi l-a însoţit la Notre Dame pe ambasadorul României, în timp ce catedrala era încă în flăcări.

 

(w882)

Despre momentele vizitei Familiei Regale în Franța și întâlnirile pe care le-a avut Majestatea Sa cu oficialii francezi, într-o ediție viitoare a emisiunii ”Ora Regelui”.

(w882)

Eforturile pe care Majestatea Sa Margareta le face pentru România au fost apreciate la Gala Forbes Women 2019, la care custodele Coroanei Române, a primit premiul „Cea mai influenta femeie din România" al revistei. Titlul i-a fost acordat pentru acțiunea regală în promovarea României în lume, pentru eforturile de aproape 30 de ani de a construi și a consolida o societate sănătoasă în țara noastră. La sfîrșitul galei, Familia Regală a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru emisiunea ”Ora Regelui”.

O zi de lucru obișnuită începe cu o oră de sport dimineața, la birou. Cafeaua se bea într-un spatiu care imită o pădure, înainte de a intra la ședinta dintr-una din sălile cu nume de mașini, unde scaunele sunt pneuri suprapuse, iar mesele sunt motoare. Angajații merg pe holuri cu triciclete și pot lua o pauză ca sa se joace cu mașinuțe de curse. Toate acestea se întîmplă în București și i-au fost dezvăluite Majestății Sale Margareta, de softiștii care au invitat-o să-i arate unde se creează cele mai tari aplicații bancare din România.

Echipa națională de fotbal a sportivilor nevăzători s-a calificat pentru Campionatul European de fotbal pentru nevăzători de la Roma, care va avea loc în luna septembrie. Principele Radu a participat la meciul de calificare și a acordat medalii de aur cîștigătorilor. Înaintea ultimului meci, sportivii nevăzători din România, Georgia, Belarus și Grecia au fost invitați la Palatul Elisabeta.

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki


Date de emisie:

TVR 1 – sîmbătă, 20 aprilie 2019, ora 14.30

TVR HD - sîmbătă, 20 aprilie 2019, ora 14.30

TVR International – sîmbătă, 20 aprilie 2019, ora 16.30

TVR Moldova – sîmbătă, 20 aprilie 2019, ora 15.00 (21 aprilie, ora 1.00)

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...