loader
Foto

Galerie foto

„Ora Regelui” de la TVR 1: Pe drumul recunoştinţei, cu trenul regal

90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai. La „Ora Regelui” din 22 iulie, ați putut vedea imagini de la evenimentul desfăşurat la Castelul Peleş.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Se împlinesc 90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai. Familia Regală a României a aniversat evenimentul la Castelul Peleş, unde a invitat toate personalităţile decorate de Majestatea Sa cu medalia „Regele Mihai I pentru loialitate”. Sărbătoarea de la Castel a început cu lansarea cărţii „Povestea Peleşului Regal”, semnate de Principele Radu. Vedem imagini la Ora Regelui, de sâmbătă, 22 iulie, ora 15.00.

(w882)

(w882)

În lupta de la Mărăşti, una dintre bătăliile cruciale din Primul Război Mondial, ostaşii români   i-au învins pe germani şi austro-ungari. Cu ocazia centenarului marilor bătălii de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz, pe 11 iulie 2017, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au parcurs cu trenul regal, de la Focşani la Oneşti, Drumul Recunoştinţei. Călătoria Familiei Regale a avut loc în ziua în care a început prima bătălie, cea de la Mărăşti. Familia Regală şi Armata i-au comemorat pe eroii de atunci.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

foto: romaniaregala.ro

Douăzeci de Dacii şi Oltcituri din anii ‘80 au poposit la Palatul Elisabeta. Caravana ”Go România”, cu maşini din Epoca de Aur, a fost formată din turişti polonezi care au vizitat ţara într-un tur de două săptămâni.

(w882)

Cinci tineri au fost medaliaţi cu aur după finalizarea programului regal iniţiat de Principele Philip al Marii Britanii în 1956 şi prezent astăzi în 140 de ţări. În România, programul ”Duke of Edinburgh” a fost lansat de Prinţul Edward, fiul cel mic al Reginei Elisabeta a II a Marii Britanii şi este patronat de Custodele Coroanei, Principesa Moştenitoare Margareta.

(w882)

Soţiile ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti au vizitat Palatul Elisabeta, au admirat colecţia de costume populare a Reginei Mamă Elena şi tablourile pictorilor contemporani din Colecţia Regală.

Peste 100 de elevi talentaţi din toată ţara au fost premiaţi de Casa Regală a României. Este deja o tradiţie ca, în luna iulie, copiii pasionaţi de literatură şi arte plastice, care au participat la concursul "Basmele Reginei Maria", să vină la Palatul Elisabeta. Vedem imagini la Ora Regelui de la TVR 1 de sâmbătă, 22 iulie, ora 15.00.

(w882)

(w882)

La Ora Regelui, telespectatorii află informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1 pe 22 iulie, de la ora 15.00, la TVR Moldova – tot pe 22 iulie, tot de la 15.00, iar la TVR Internaţional sâmbătă, de la 16.00.

Regia artistică Dan Manoliu

Producător Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki

foto: romaniaregala.ro

*** Despre Ora Regelui:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: Vineri, 19 Aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

„Idei în libertate”, emisiune moderată de H.R. Patapievici în anii 2000 și premiată de APTR, transmisă din 22 aprilie, la TVR Cultural

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească, din 22 aprilie, emisiunea „Idei în libertate”, realizată de Horia Roman Patapievici în ...