loader
Foto

Galerie foto

Omagiu Regelui Mihai şi Reginei Maria

Emisiunea „Ora Regelui” din 27 octombrie îi omagiază pe Regele Mihai și pe Regina Maria. Majestățile Lor s-au născut în aceeași lună, Regele Mihai, pe 25, iar suverana României Mari, pe 29 octombrie. „Ora Regelui” e la TVR 1 sâmbătă, 27 oct., ora 15.00.

 

„Fundația Principesa Margareta a României” a cinstit memoria Regelui la Ateneul Român unde a avut loc Concertul Regal caritabil. Organizat anual începând din 2008, chiar de ziua Regelui, în beneficiul programului național „Tinere Talente”, el a devenit unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România, iar fiecare ediție a adus pe scena Ateneului cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre.

(w882)

(w500)

(w882)

Regele Mihai a fost comemorat și la Săvîrșin. În amintirea Sa, Liceul din comuna arădeană a luat numele Regelui Mihai, la fel și o parte a drumului național 7 care traversează localitatea. Alte două străzi din apropierea Castelului Regal se vor numi Regina Elena și Regina Ana.

(w882)

(w500)

Regina Maria a fost sărbătorită de fundația care îi poartă numele, condusă de medicul iranian Wargha Enayati, care este și președintele comunității Baha`i din România.

Admiratorul suveranei României Mari a cumpărat primul album de amintiri al Reginei Maria, l-a multiplicat și l-a scos la licitație. Din banii obținuti, Wargha Enayati vrea să deschidă o clinică socială pentru nevoiași. Deja 5.000 dintre ei sunt tratați gratuit în cele două unități sanitare din București.

(w500)

Jurnalul Reginei Maria va fi tradus în totalitate. Este o veste pe care ne-a dat-o istoricul Georgeta Filitti, la cea mai mare expoziție dedicată Reginei Maria, care este deschisă din vara aceasta la Peles. Aflăm amănunte la Ora Regelui, la TVR 1, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 15.00

Cei mai iubiți suverani ai României, Regina Maria și Regele Mihai au fost omagiați și de emisiunea Ora Regelui. Realizatoarea Camelia Csiki le-a dat întîlnire brașovenilor la Centrul Cultural Reduta pentru vizionarea filmului documentar ”Inima Reginei”. Veniți în număr mare, locuitorii orașului de sub Tîmpa au primit cu emoție albumul ”Regele Mihai I, loial tuturor”, dar și concertul muzicianului Adrian Naidin dedicat celor doi regi.

O fotografie imensă a Regelui Mihai se află și acum în Piața Sfatului din Brașov, așezată pe cladirea Muzeului Județean de Istorie unde este deschisă, pînă la sfîrșitul anului, o expoziție dedicată Majestății Sale.

Puteţi urmări Ora Regelui la:

TVR 1 – sîmbătă, 27 octombrie 2018, ora 15.00

TVR International – sîmbătă, 27 octombrie 2018, ora 15.00

TVR Moldova – sîmbătă, 27 octombrie 2018, ora 15.00 (28 octombrie 2018, ora 1.00)

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki

credit foto: Daniel Angelescu, romaniaregala.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...