loader
Foto

„Ochiul magic” revine cu reportaje în premieră la TVR 1

Două noi reportaje-anchetă – „ Jafuri în stil mafiot” şi „Educaţia prin violenţă” – deschid sezonul „Ochiul magic” în această toamnă, pe 23 octombrie, la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

O grupare de infractori versaţi din Bucureşti jefuia oamenii de afaceri cu ajutorul unei metode noi: cei cinci urmăreau victimele o perioadă lungă de timp, până le aflau obiceiurile, unde ţin banii şi când sunt acasă. Infractorii se îmbrăcau în uniforme de poliţişti şi ale trupelor speciale şi, sub pretextul unei percheziţii, intrau peste victime în casă, le încătuşau, le jefuiau şi apoi plecau cu banii, înainte ca cineva să îşi dea seama că nu a fost o acţiune a oamenilor legii. Mai multe despre modul lor de acţiune şi ce s-a întâmplat cu cei cinci aflăm în primul reportaj din ediţia de debut al noului sezon Ochiul magic, intitulat Jafuri în stil mafiot, semnat de Dana şi Tiberiu Ştefanescu şi difuzat la TVR 1 duminică, 23 octombrie, de la ora 19.00.

În aceeaşi primă ediţie a emisiunii, reporterul Cristina Niculcea pune punctul pe „i” într-un subiect de interes pentru toţi tinerii părinţi: Educaţia prin violenţă. Educatoare care lovesc copiii în timp ce aceştia sunt la grădiniţă, elevi terorizaţi psihic de către profesori sau colegi – acesta este, în unele cazuri, tabloul educaţiei româneşti. Singura soluţie este ca părinţii să fie foarte atenţi atunci când aleg grădiniţa la care îşi înscriu copiii şi să caute să cunoască educatoarele care urmează să le îndrume paşii celor mici. În felul acesta, lecţia violenţei va fi înlocuită cu cea a respectului faţă de copil, a bunului simţ şi a educaţiei prin joacă. Detalii despre acest subiect aflăm tot duminică, de la 19.00, la Ochiul magic de la TVR 1 şi TVR+.

***

Ochiul magic ne prezintă realitatea filtrată prin obiectivul camerei de luat vederi. În fiecare duminică, situaţii dramatice sau inedite, personaje interesante ne sunt auduse pe micul ecran la Ochiul magic. Emisiunea investighează cazuri sau fenomene sociale care prezintă un deosebit interes pentru public.

În fiecare ediţie Ochiul magic, telespectatorii pot urmări două reportaje–anchetă, realizate într-un stil dinamic, atât ca montaj cât şi ca mod de redactare. Subiectele emisiunii sunt din actualitate. Pentru a ilustra cât mai bine teme care nu sunt atât de ofertante din punctul de vedere al imaginii, realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu apelează la reconstituiri ale evenimentelor. Investigaţiile au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni.

Jurnalişti:  Tiberiu Ştefănescu, Denisa Anghel, Cătălin Apostol, Ileana Gaiţă, Daniel Georgescu

Producător:  Dana Ştefănescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...