loader
Foto

Galerie foto

O seară minunată cu cântec de poveste

În a doua zi de Paşte, am adus un omagiu muzicii de altădată, iar pe TVR 2 ne-am delectat cu ritmuri de tango, vals, chansonetă sau versurile dulci ale lui Zavaidoc şi Fernic .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

A doua zi de Paște, când pe boltă răsare luna și felinarele se aprind, vă invităm la O seară minunată cu cântec de poveste. Tangoul, valsul, chansoneta, fadoul, muzica lui Ionel Fernic, a lui Zavaidoc, dar și muzica lăutarilor de altădată vor da acestei întâlniri, a muzicilor de diferite genuri, parfumul  vremurilor de odinioară, când amorul era duios, umorul calin, iar muzica vorbea despre sentimentele tainic ascunse ale îndrăgostiților.

Parfumul timpului se va împrăștia, lăsând ca împletirea acestor nemuritoare șlagăre să fie luminată de căldura și emoția calmă a dansului. O poveste de seară, ce va deschide drumul către o lume a visării și nostalgiei, în care muzica armonioasă și divin inspirată atinge sufletul, făcându-l să vibreze.

„O seară minunată cu cântec de poveste este un omagiu adus muzicii de altădată. Este o întâlnire a artiștilor care apreciază această muzică și mai mult decât atât, este un arc peste timp,  o poartă mai departe printre și către generații. Este o muzică a nostalgiei, a sentimentelor nobile, a poveștilor de suflet, în care fiecare dintre noi se poate regăsi”, spune Maria Tănase Marin, realizatoarea şi producătoarea emisiunii.

Invitații serii: Matilda Pascal Cojocărița, Alina Mavrodin, violonistul Ștefan Cigu, Domnica Sorescu, Ioana Maria Ardelean, violonistul Valentin Albeșteanu, pianistul Valentin Cucu, marele lăutar Ionel Tudorache, Constantin Lătărețu și Taraful din Runcu-Gorj, Grup de balerini de la Școala de dans Contisima.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.