loader
Foto

Galerie foto

O nouă oprire în Transilvania. La TVR 1, continuă seria „Chipurile României”

Cum într-un singur episod despre Transilvania nu ar fi fost surprinse suficient de fidel „Chipurile României” din această zonă a ţării, Charlie Ottley revine cu noi imagini şi poveşti spectaculoase de aici. Episodul 6 al documentarului „Chipurile României” este la TVR 1 vineri, 27 aprilie, ora 21.00.

 

În episodul 6 al seriei Chipurile României, continuăm cu o vizită tot în Transilvania, această a României, vastă şi deosebit de importantă din punct de vedere istoric. Poposim pentru început la ferma unui prieten antreprenor, Krishan George, care încearcă să îmbine crescutul tradiţional de bivoli cu... agroturismul.

(w882)

Următoarea oprire este satul Racoş, unde echipa de la Chipurile României face turul unui castel renascentist ce are mare nevoie de restaurare, ocazie cu care descoperă un loc sălbatic, unde se poate „înota” pe culmile unui vulcan de mult timp dispărut.

Ne vom lăsa prinşi în agitaţia locală în timp ce ne îndreptăm spre sud, către un sat mic de lângă Făgăraş. Aici, facem cunoştinţă cu un cuplu aflat la pensie şi aflăm cum a reuşit să salveze şi să transforme nişte case abandonate în unele dintre cele mai exclusiviste case de oaspeţi din Transilvania.

(w500)

Este un business în plină dezvoltare, pe care Charley Ottley şi-ar dori să-l descopere mai mulţi turişti din vestul Europei (din Germania, Marea Britanie, Franţa şi aşa mai departe). Până acum, majoritatea turiştilor sunt români din zona Bucureştiului, care vin aici pentru că află lucruri despre istoria şi despre trecutul ţării lor, despre care încă nu ştiau. Pentru turiştii străini ar fi şi mai interesant, fiind vorba despre ceva autentic.

(w500)

Traversăm şi culmile Hârtibaciului vinerea aceasta vizionând împreună seria documentară Chipurie României la TVR 1 şi aflăm cum o asociaţie a creat un brand pentru a revitaliza micile afaceri locale şi pentru a promova meşteşugurile şi tradiţiile iconice pentru această regiune.

Vom vizita şi un castel de basm făcut aproape în întregime din lut şi ne vom întâlni cu omul al cărui vis a fost să-l construiască.

(w882)

„În plus, îmi voi îndeplini dorinţa de o viaţă: aceea de a surprinde ursul brun european în sălbăticie. Asta îmi place cel mai mult la sălbăticia din România! Pur si simplu o găseşti, te strecori şi o surprinzi...cu aparatul foto!  Acesta este unul dintre puţinele locuri din Europa care mai are urşi, lupi, râşi...deci, de ce să-i omorâm? De ce să nu-i protejăm, promovăm şi să aducem oameni aici ca să-i vadă?”, concluzionează jurnalistul Charlie Ottley.

Cel de-al doilea episod Chipurile României dedicat regiunii istorice a Transilvaniei poate fi vizionat la TVR 1 vineri, 27 aprilie, de la ora 21.00.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...