loader
Foto

O nouă ediţie Observatori la Parlamentul European, la TVR 1

Duminică, 27 septembrie, de la 18.45, telespectatorii TVR 1 s-au întâlnit cu eurodeputatul german Monika Hohlmeier şi  cu europarlamentarul Norica Nicolai la o nouă ediţie a emisiunii Observatori la Parlamentul European.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Observatorii TVR la Parlamentul European - Monica Ghiurco şi Ion Stavre - au avut doi invitaţi la ediţia de duminică a emisiunii care pătrunde în inima parlamentară a Uniunii Europene. Pe 27 septembrie, de la ora 18.45, telespectatorii TVR 1 s-au întâlnit cu eurodeputatul german Monika Hohlmeier, fost ministru al educaţiei în Bavaria şi cu  europarlamentarul Norica Nicolai, care şi-au spus punctele de vedere pe subiectul migraţiei.

Dacă Monika Hohlmeier  a prezentat ferm poziţia Germaniei în ceea ce priveşte situaţia imigranţilor, Norica Nicolai a evocat înţelepciunea regelui Solomon şi a întors şi cealaltă faţă a monedei. Unde este adevărul? Un posibil răspuns, în emisiunea Observatori la Parlamentul European, duminică, ora 18.45, la TVR 1.

Telespectatorii TVR 1 sunt, începând cu luna iunie 2015, mai conectaţi la realităţile Uniunii Europene, graţie emisiunii Observatori la Parlamentul European*, realizată de Monica Ghiurco şi Ion Stavre chiar la Bruxelles. Emisiunea se difuzează de două ori pe lună, duminica, de la ora 18.45, la TVR 1 şi online, pe TVR+, şi urmăreşte să aducă în atenţia publicului din România informaţii direct de la sursă despre deciziile care se iau în Legislativul european şi care ne influenţează viaţa tuturor.

Prin temele abordate şi prin invitaţii aleşi, emisiunea Observatori la Parlamentul European încearcă să răspundă la două întrebări fundamentale: „Ce vrea Europa de la noi?” şi „Ce vrem noi de la Europa?”.

Timp de un an, pe parcursul fiecărei ediţii, telespectatorii vor urmări interviuri cu europarlamentari români şi străini despre cele mai importante subiecte aflate pe agenda plenului de la Bruxelles şi Strasbourg. Şi pentru că Parlamentul European acordă o deosebită importanţă programelor pentru tineri, emisiunea cuprinde şi o rubrică inedită în cadrul căreia un student român va adresa o întrebare unui europarlamentar (întrebarea va fi înregistrată), iar acesta va răspunde în timpul emisiunii. Durata fiecărei ediţii este de 50 de minute.

 

* Emisiunea Observatori la Parlamentul European este realizată în urma câştigării, de către proiectul realizatorului TVR Ion Stavre, a unui grant din partea Parlamentului European.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

„Actual regional”: Târgul de Paște

„Actual regional”: Târgul de Paște

publicat: Miercuri, 24 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, a emisiuni „Actual regional”, vom dezbate în direct, alături de invitata noastră cele mai importante teme ce ...