O nouă ediție „Banii Tăi”, pe TVR 1

TVR1 | Luni, 08 Iulie 2019
Pe 8 iulie, de la ora 13:30, ați urmărit o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi” pe TVR 1 și online pe TVR+. Subiectele ediției: impozitul forfetar, amnistia fiscală și simplificarea  accesării fondurilor europene.
Monica Ghiurco

În locul amnistiei fiscale la care se gândește Guvernul, IMM-urile ar prefera bonificații pentru cei corecți, care-și plătesc impozitele. Nemulțumirile patronatelor, dar și mult dorita simplificare a accesării banilor europeni au fost subiecte în prim plan în emisiunea „Banii Tăi”.

Amnistia fiscală ar aduce dezavantaje și inechități pentru contribuabilii onești, spun IMM-urile, care ar prefera măsuri care să stimuleze conformarea benevolă: bonificații pentru întreprinzătoriii care şi-au plătit la timp taxele şi impozitele și reducerea penalităților foarte mari care se aplica în prezent.

În opinia Ministrului de Finanțe, impozitul forfetar ar putea fi mai indicat, atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru ANAF. Ați putut vedea care este argumentul autorităților, dar mai ales ce reacție vine dinspre mediul de afaceri.

Comunitatea Advisory Hub a lansat o inițiativă de simplificare a legislației și procedurilor de accesare a fondurilor structurale din România după dezbaterea acestor măsuri cu experți, reprezentanți ai beneficiarilor: autorități locale și intreprinzători, participanții au adoptat Declarația pentru simplificare de la Sibiu.

Din 1 iulie urmăriți sezonul 8 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 13:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 

TVR +
Canalul TVR YouTube