loader
Foto

Galerie foto

O incursiune în istoria oraşului Câmpulung Muscel, la “Exclusiv în România”

Sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 13.00, la TVR 1, echipa “Exclusiv în România” ajunge la Câmpulung Muscel pentru a-l cunoaşte pe unul dintre românii născuţi în 1918 şi a spune povestea Mausoleului de la Mateiaş.

 

Anul acesta, când sărbătorim 100 de ani de România mare, echipa emisiunii “Exclusiv în România” îşi propune să îi aducă în atenţia telespectatorilor pe toţi cei care au contribuit la realizarea acestui vis, eroi cunoscuţi sau anonimi, dar al căror sacrificiu cântăreşte la fel de mult.

Aşa se face că în ediţia de sâmbătă, 3 noiembrie, “turistul în misiune” Lorelei Mihală, reporterul emisiunii, ajunge din nou în zona Câmpulung Muscel, de data aceasta la Mausoleul de la Mateiaş, ridicat în cinstea soldaţilor care au murit în luptele din Primul Război Mondial.

(w882) Campulung

În apropiere de Câmpulung, în comuna Lereşti, Lorelei va merge să îl cunoască pe unul dintre românii născuţi în 1918, chiar în anul Marii Uniri, şi să afle cum se vede România din perspectiva celui care a trecut prin trei regimuri – monarhie, comunism şi democraţie. Secretul longevităţii? Lipsa de excese, spune Paraschiv Şimăn, pe care vă invităm să-l cunoaşteţi sâmbătă.

(w882) Campulung

Câmpulungul a fost în secolele trecute o adevărată bijuterie arhitectonică, iar frumuseţea clădirilor din oraş este şi meritul italienilor care s-au stabilit in zonă. Lorelei merge, aşadar, şi pe urmele italienilor din Câmpulung, stă de vorbă cu urmaşii lor, descoperă de ce acum mai bine de o sută de ani italienii au emigrat în România şi află ce s-a mai păstrat din moştenirea lor.

Şi tot în această ediţie, telespectatorii sunt invitaţi să viziteze şi mănăstirile rupestre Nămăieşti şi Corbii de Piatră.

(w882) Campulung

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...