loader
Foto

Noutăți de la Eurovision Azerbaidjan

Se pare că renumitul producător Isa Melikov este noul șef al delegației.  

 

Este un compozitor și producător apreciat și a fost în spatele multor hituri Eurovision din Azerbaidjan. Acum, se pare că Isa Melikov a fost numit șef al delegației Azerbaidjanului și va ghida eforturile viitoare ale echipei la Eurovision.

Știrea a fost preluată de pe contul azer de Instagram 12xal, însă nu a fost încă confirmată public de Isa Melikov sau de radiodifuzorul Ictimai Television.

Melikov are un CV impresionant, cu o implicare anterioară în istoria Eurovision a Azerbaidjanului. În calitate de producător muzical, el a fost în spatele înregistrării din 2009 a lui Aysel & Arash -„Always”, al cântecului câștigător al lui Ell & Nikki din 2011, „Running Scared” și al lansării din 2019 a piesei  “Truth”, a lui Chingiz. El a fost, de asemenea, implicat în lansarea lui Dihaj din 2017 - „Skeletons”.

El a mai participat în juriul Azerbaidjanului, la finala națională a Danemarcei în 2012 și va servi ca membru al juriului la finala națională a Kazahstanului pentru Eurovision Junior 2020. Melikov ar fi fost, de asemenea, implicat în intrarea Azerbaidjanului la Eurovision 2020. Melikov a fost „șeful echipei” delegației și se pare că a lucrat alături de Efendi.

În afara Eurovision, Melikov conduce casa de producție Baku Music Factory. A lucrat cu mulți artiști din Azerbaidjan și țările CSI.

Ce va cânta Efendi la Rotterdam?

Următoarea mare sarcină a lui Melikov este probabil să găsească melodia potrivită pentru Efendi, care să fie interpretată la Eurovision 2021. Faimoasa cântăreață a fost selectată intern pentru Eurovision 2020, unde trebuia să interpreteze numărul de dans-pop „Cleopatra”.

(w882)

După anularea Eurovision 2020, ITV a confirmat că Efendi va primi biletul de întoarcere la Rotterdam. Deși nu s-au dezvăluit încă detalii despre procesul de selecție a melodiei sale, este posibil ca piesa să fie din nou selectată intern.

(w882)

Azerbaidjan la Eurovision

Azerbaidjanul a debutat la Eurovision în 2008 și a avut ochii asupra premiului. După trei finale în top-zece, Azerbaidjanul a câștigat în cele din urmă în 2011 cu Ell și Nikki cântând „Running Scared”.

Au reușit să obțină locul doi în 2013 cu „Hold Me” de Farid Mammadov. Însă, de atunci, epoca de aur a Eurovisionului din Azerbaidjan s-a încheiat, cu mai multe afișări în partea dreaptă a tabelei de marcaj.

Cel mai recent, Chingiz a obținut un impresionant loc opt în 2019 pentru melodia alternativă R&B „Truth”. Însă, venind la Eurovision 2020, „Cleopatra” a lui Efendi părea a fi favorita fanilor, cu zvonuri de punere în scenă extravagante.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...