loader
Foto

Noul Cod fiscal, subiect la Foc încrucişat

Eugen Nicolicea, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul şi analistul economic Lucian Isar au fost invitaţii Alinei Stancu în ediţia din 22 februarie a emisiunii Foc încrucişat , difuzată la TVR 1 şi TVR+.

 

Foc încrucişat, emisiunea moderată la TVR 1 de Alina Stancu, avându-l ca invitat permanent pe Cornel Nistorescu, a abordat, duminica aceasta, teme precum nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI, noul Cod fiscal şi noua majoritate parlamentară. La dezbatere au luat parte Eugen Nicolicea, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul şi Lucian Isar, analist economic. Emisiunea a fost difuzată, ca în fiecare duminică, de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, unde pot fi urmărite, de altfel, şi toate ediţiile anterioare.

Conştient de faptul că stările de interimat nu sunt avantajoase pentru insititţii, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Eugen Nicolicea a subilinat că „nominalizarea lui Hellvig la SRI este foarte bună, iar preşedintele UNPR a declarat deja susţinerea acestuia”. El a precizat că „atribuţiile în domeniul siguranţei naţionale sunt ale preşedintelui”, amintind că „preşedintele Băsescu ne-a obişnuit să ne spună întotdeauna părerile sale”. Referitor la Codul fiscal, ministrul Nicolicea a ţinut să puncteze că acesta „nu este doar o chestiune de imagine pentru PNL” şi că „reducerea TVA la pâine a adus o gură de oxigen populaţiei”.

Invitatul Alinei Stancu a mai amintit telespectatorilor TVR 1 faptul că „Preşedintele Senatului poate fi schimbat doar de grupul parlamentar care l-a propus sau doar ca sancţiune a faptelor făcute”, afirmând în acelaşi timp că „UNPR îşi respectă înţelegerea, este şi va rămâne în continuare la guvernare alături de premierul Victor Ponta”.

Analistul economic Lucian Isar a declarat, la rândul său, că „Eduard Hellvig a fost unul dintre miniştrii cu viziune din guvernul din care a făcut parte” şi, mai mult, în această calitate, „Hellvig l-a eclipsat pe premier”.

În ceea ce priveşte implementarea noului Cod fiscal, analistul are o doză de scepticism în declaraţii: „Este uşor suspectă graba cu care se discută despre noul Cod fiscal”, spune el, continuând că, în opinia sa, „se încearcă distragerea atenţiei publicului de la diferite subiecte, cu o propunere foarte bună în ceea ce priveşte noul Cod fiscal”. „Preţurile vor scădea, dar nu ştim cu cât”, mai afirmă analistul. Pentru ca o taxă să aibă impact în economie, spune Lucian Isar, ea trebuie să aibă un caracter permanent. „Mediul de afaceri a suferit un şoc în ultimii trei ani, iar şocul a fost legat de volatilitate”, declară el. „Dacă vrei să ai viziune economică pe următorii 20 de ani sau pe o perioadă mai îndelungată, atunci ar trebui să ai şi un spaţiu fiscal”, a mai subliniat Lucian Isar în ediţia Foc încrucişat din 22 februarie.

***

Din 7 septembrie 2014, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, din 31 martie, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

Începând de duminică, 31 martie, la „Biografii necesare”, Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere poveștile a zece ...