loader
Foto

Noua generație a folclorului românesc, la "Drag de România mea!"

La TVR2, pe 11 septembrie de la ora 15.00, Paul Surugiu-Fuego ne-a invitat să urmărim o ediție care sărbătorește muzica populară și vocile tinere care au ales o carieră în folclor.

 

Istoriile trebuie transmise mai departe, corect, pentru a rezista în timp. Acesta este testul cel mai de preț pe care trebuie să-l dăm și pe care avem obligația să-l trecem. Ne putem mândri oricând cu folclorul nostru autentic, curat, cu grai adevărat, cu port de seamă și cu reprezentanți care știu că arta este definitorie în conturarea unui popor.

La TVR 2, puteți revedea o ediție cu noua generație a folclorului românesc, tineri care vă intră în case, artiști deplini care își iau profesia în serios și care au talent nemăsurat.

(w882) Tineri can

Câțiva dintre cei mai apreciați, autentici și iubiți soliști ai noului val fac spectacol pentru voi, arătându-vă că sunt o mare familie, că au talent și că tradiția rămâne pe mâini bune.

Fiecare are un trecut, se implică în nenumărate proiecte, sunt muguri de tezaur, au diverse colaborări și participă la festivaluri de prestigiu pe care le și câștigă, din dorința de a fi mai buni.

Ne vorbeşte despre ei și ne cântă una dintre păstrătoarele folclorului nealterat, realizatoare a celebrului „TEZAUR FOLCLORIC”, un om de o căldură și o sinceritate rare, doamna Gheorghița Nicolae.

(w882) Gheorghita

Facem, așadar, o călătorie muzicală prin mai multe zone ale țării, arătându-vă că fiecare dintre artiștii invitați au un repertoriu pe măsură, au port, glas și decență. Îi veți cunoaște pe rând pe minunații PAUL ANANIE din Maramureș, MIHAELA GURĂU şi RALUCA RADU din Moldova, NICU MÂȚĂ din Basarabia, ANDREEA HAISAN din Bucovina, GABRIEL DUMITRU din Muntenia, MIHAI TEACĂ din Ardeal și STANA STEPĂNESCU din Banat!

(w500) fetita

(w500) Tineri can

(w500) Tineri can

(w882) Tineri can

(w882) Tineri can

(w882) Tineri can

(w882) Tineri can

(w882) Tineri can

O gală cu nenumărate surprize, cu energie, cu ritm, cu voie bună și cu mult talent! Nu lipsesc nici momentele pregătite de Paul Surugiu -  Fuego alături de baletul condus de Florin Mariș, alături de trupa Supermarket și de ansamblul Valea Prahovei.

(w500) Fuego 17 n

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

***

Program de difuzare:

TVR2: duminică, ora 15:00; sâmbătă, ora 00:15

TVR Internațional: sâmbătă, ora 21:00 (ora României)

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.