loader
Foto

Noi episoade din „Aventurile căpitanului Alatriste”, la TVR 1

Spadasinul Diego Alatriste se întoarce din Războiul de Treizeci de Ani, după ce a luptat vitejeşte sub comanda regelui său, Filip al IV-lea. La Madrid, însă, principiile de căpătâi ale lui Alatriste, onoarea şi loialitatea, sunt puse la încercare.

 

Ce vedem în episoadele 4 şi 5 ale serialului „Aventurilor căpitanului Alatriste”:

Episodul 4 – sâmbătă, 25 mai, ora 21.00

(w882)

În periculosul Madrid, micul Inigo reuşeşte să-şi facă un nou prieten. Prinţul de Wales rătăceşte singur pe străzi, iar capitanul Alatriste cade în mâinile Inchiziţiei.

(w882)

Rămâne de văzut dacă va reuşi să scape şi să-l găsească pe prinţul englez.

Episodul 5 – sâmbătă, 25 mai, ora 22.00
Perfida Angelica continuă să ţeasă intrigi la palat. În timpul balului mascat organizat de Luis de Alquezar, se înfiripă o poveste de dragoste între soţia acestuia şi ducele de Buckingham.

(w882)

(w882)

Noi mistere apar în drumul capitanului Alatriste.

(w882)

(w882)

În fiecare sâmbătă, de la 22.00, la TVR 1 e timpul pentru aventură. Telespectatorii sunt invitaţi să-i fie alături lui Diego Alatriste, zis şi Căpitanul, în serialul Aventurile căpitanului Alatriste (LAS AVENTURAS DEL CAPITAN ALATRISTE – Spania, 2013-2015), o istorie din Spania secolului XVII, aşa-numitul „Secol de Aur". Aitor Luna, Natasha Yarovenko, Lucia Jimenez, Miguel Hermoso interpretează rolurile principale în cele 18 episoade ale serialului de aventuri difuzat de TVR 1.

Povestea serialului de aventuri este plasată în 1623, cu doi ani înainte de cea din „Cei trei muşchetari”, a lui Alexandre Dumas şi este bazată pe romanele cel mai bine vândute ale scriitorului Arturo Perez Reverte („The Nine Gates”). Ceea ce văd telespectatorii este o reconstituire bazată pe fapte reale a aşa numitei Spanish Match – propusa căsătorie între Prinţul Charles, fiul Regelui James I al Marii Britanii şi Maria Ana a Spaniei, fiica lui Filip al III-lea al Spaniei, negocieri care s-au desfăşurat pe o perioadă lungă de timp, între 1614 şi 1623. Cel care ne oferă perspectiva este maestrul spadasin şi mercenar Diego Alatriste, numit şi Căpitanul.

(w500)

Spadasinul Diego Alatriste se întoarce din Războiul de Treizeci de Ani, după ce a luptat vitejeşte sub comanda regelui său, Filip al IV-lea. La Madrid, însă, principiile de căpătâi ale lui Alatriste, onoarea şi loialitatea, sunt puse la încercare. Soldatul se trezeşte implicat în intrigile şi conspiraţiile de la curtea regală, inclusiv într-o tentativă de asasinare a prinţului de Wales. Din fericire, Alatriste are un prieten de nădejde pe care se poate baza în orice clipă şi care-l va scoate din multe încurcături: propria lui sabie.

După câţiva ani de negocieri zadarnice, Prinţul de Wales şi consilierul său, Ducele de Buckingham, călătoresc incognito la Madrid pentru a grăbi nunta prinţului cu Infanta Spaniei, Maria Ana de Austria. O „alianţă” căreia par a i se opune forţe insurmontabile: Sfânta Inchiziţie şi chiar marele Inchizitor, Emilio Bocanegra, dar şi Cardinalul Richelieu, infamul consilier al Regelui Louis al XIII-lea al Franţei.

Dar destinul nu este decis numai între palate, ci şi pe străzile murdare şi meschine ale Madridului, casa lui Diego Alatriste şi a ucenicului său de 14 ani, Iñigo de Balboa. La fel ca şi personajul principal, poreclit Căpitanul, suntem prinşi într-o poveste ţesută ca o pânză de păianjen, cu poveşti de dragoste şi trădare, conspiraţii. Diego este în acest joc nu doar ca gardă a celor importanţi sau ca spadasin plătit, ci şi ca bărbat prins între două poveşti de dragoste: una pentru o femeie vicleană, dar pe care o iubeşte în secret şi cealaltă pentru una iubitoare, dar pe care o consideră ca fiind a lui pentru totdeauna.  Pe deasupra, Diego trebuie să înveţe cum să fie un tată bun, deşi de împrumut, pentru tânărul şi curajosul Iñigo, cel care îi devine aliat numai după ce îl învaţă arta lui şi cum să devină om.

Episodul 6 – sâmbătă, 1 iunie, ora 22.00

În timp ce Teresa de Alquezar își continuă idilă cu ducele de Buckingham, căpitanul Alatriste e angrenat în alte aventuri periculoase. La palat sosește un alt personaj important, doamna de Brissac.

Episodul 7 – sâmbătă, 8 iunie, ora 22.00

(w882)

(w882)

Deşi Alatriste crede că l-a convins pe parintele Ferran să-şi retragă mărturia  împotriva surorii Mariei de Castro, acesta nu se ţine de cuvânt şi o condamnă la moarte. Ideile simple ale preotului o determină şi pe infanta Spaniei să-şi schimbe comportamentul faţă de prinţul englez.

Episodul 8 – sâmbătă, 15 iunie, ora 21.00

(w882)

(w882)

Alaturi de ducele de Guadalmedina si don Francisco de Quevedo, capitanul Alatriste planuieste organizarea nuntii secrete a infantei Spaniei cu prinţul englez.

Episodul 9 – sâmbătă, 15 iunie, ora 22.00

(w882)

(w882)

Planul nunţii secrete a infantei Spaniei cu prinţul englez este dejucat, capitanul Alatriste arătându-şi din nou calităţile cavalereşti. O scapă de la moarte pe frumoasa Maria şi din această cauză, întregul Madrid e pe urmele lui.

Episodul 10 – sâmbătă, 29 iunie, ora 22.00

(w882)

(w882)

(w882)

Capitanul Alatriste află cine a fost trădătorul nunţii secrete a infantei Spaniei cu prinţul englez. Între timp, povestea lui de dragoste cu frumoasa Maria continuă.

Episodul 11 – sâmbătă, 6 iulie, ora 22.00

(w882)

(w882)

(w882)

Perfida Angelica pune la cale uciderea uneia dintre însoţitoarele infantei. Capitanul Alatriste își ajută prietenii să iasă din noi încurcături.

Episodul 15 – sâmbătă, 3 august, ora 22.00

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Prins în capcana unui complot, capitanul Alatriste îl salvează de la moarte pe prietenul său, Saldana, şi îl ajută să se răzbune pe amantul soţiei sale. Tot Alatriste este cel care o scapă de Inchiziţie pe Ines, sora frumoasei Maria de Castro, în timp ce Inigo îl pune pe fuga pe pretendentul la mana Angelicăi.

Episodul 17 – sâmbătă, 17 august, ora 22.00

(w882)

(w882)

(w882)

Infanta Maria înţelege că nunta cu prinţul englez nu poate avea loc din motive religioase. În timp ce tânărul Inigo este rănit de Malatesta, iar căpitanul Alatriste încearcă să-l salveze, regele se îndrăgosteşte nebuneşte de frumoasa Maria de Castro.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...