loader
Foto

Nocturna Enescu: Concerte din Festivalul Internațional „George Enescu" 2021

Iubitorii muzicii clasice sunt invitați să urmărească pe TVR3 de la miezul nopții concerte susținute în 2021 la Festivalul Enescu. În iulie și august, sunt programate concerte preluate în exclusivitate de la Sala Palatului și Ateneul Român.

 

Programul săptămânii 4-10 iulie:

Luni, 4 iulie:

FILARMONICA MĂRII BALTICE

KRISTJAN JÄRVI -dirijor

VIKTORIA MULLOVA- vioară

Program: Nordic Swans , Pärt Swansong

Pärt Fratres

Pärt Passacaglia (pentru vibrafon și instrumente cu coarde)

Ceaikovski- Lacul lebedelor (simfonie dramatică, ar. Kristjan Järvi)

 


Marți, 5 iulie:

LONDON SYMPHONY ORCHESTRA

Sir SIMON RATTLE dirijor

MAGDALENA KOŽENÁ mezzosoprană

Ondřej Adámek  Where are You?, pentru voce și orchestră, lucrare compusă special pentru Magdalena Kožená și Sir Simon Rattle (primă audiție românească)

Beethoven Simfonia nr. 6 în fa major op. 68, Pastorala

 

Miercuri, 6 iulie:

ORCHESTRA DE CAMERĂ DIN LAUSANNE

JOSHUA WEILERSTEIN -dirijor

CHRISTIAN TETZLAFF -vioară

Beethoven- Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 61

Enescu- Octetul pentru coarde în do major op. 7 (aranjament pentru orchestră de coarde)

 

Joi, 7 iulie

ORCHESTRA DE CAMERĂ DIN LAUSANNE

JOSHUA WEILERSTEIN dirijor

CRISTIAN BUDU - pian

Mozart -Simfonia nr. 31 în re major K. 297/300a, Paris

Schumann - Concertul în la minor pentru pian și orchestră op.54

George Benjamin - Canon și Fugă

Haydn- Simfonia nr. 82 în do major Hob. I:82, Ursul

 

Vineri, 8 iulie

FILARMONICA DELLA SCALA

ANDRÉS OROZCO-ESTRADA dirijor

DANIEL MÜLLER-SCHOTT violoncel

Dvořák Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104

Brahms Simfonia nr. 2 în re major op. 73

(w882) Festival E

***

TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ, coproducătorul și partenerul oficial al Festivalului și Concursului Internaţional „George Enescu” din 1958, continuă o tradiţie de peste o jumătate de secol și îi invită pe telespectatori să urmărească concertele ce au constituit elita ediției 2021.

Astfel, pe întreg parcursul lunilor iulie și august, TVR3 difuzează sub egida NOCTURA ENESCU concerte preluate în exclusivitate de la Sala Palatului și Ateneul Român. Telespectatorii se vor reîntâlni astfel cu orchestre și artiști de prestigiu internațional, dar și cu un repertoriu ce a creionat pe harta Festivalului Enescu cele mai variate nume ale componisticii internaționale din întreaga istorie a muzicii clasice.


Anul 2021 a fost unul omagial, în care s-au împlinit 140 de ani de la nașterea lui GEORGE ENESCU. Numele lui George Enescu s-a constituit într-un brand, dar şi într-un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel, din momentul lansării primei ediții a Festivalului  și Concursului Internaţional George Enescu. Atunci, în 1958, cele mai “vânate” celebrități artistice internaționale au venit la București pentru a-l omagia pe cel care le-a fost reper în viața muzicală internațională. Și tot de atunci a început să fie legată indisolubil de numele marelui compozitor și istoria Televiziunii Române. Pentru că, începând cu anul 1958, Televiziunea Română a preluat si transmis toate evenimentele ce au avut loc pe parcursul desfăşurării Festivalului și Concursului, ajungând în cel mai scurt timp să fie co-producător şi partener exclusiv al acestui prestigios eveniment.

Din anul 2001, acest parteneriat a evoluat către cele mai înalte niveluri de performanţă media, până în prezent TVR preluând şi transmiţând integral toate concertele/evenimentele ce au constituit Festivalul (peste 100 de evenimente în cadrul unei singure ediţii!).

***

Producător Valentina Băinţan

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...