loader
Foto

Se anulează reprezentaţia SINGULAR cu A. G. Weinberger şi Marius Bodochi

Din cauza condiţiilor meteorologice, se  anulează reprezentaţia SINGULAR cu A. G. Weinberger şi Marius Bodochi din seara de  vineri, 22 septembrie, ora 20:30.

 

Din cauza condiţiilor meteorologice, se anulează reprezentaţia SINGULAR cu A. G. Weinberger şi Marius Bodochi de vineri, 22 septembrie, ora 20:30, din curtea TVR, anunţă, vineri, Casa de Producţie TVR.

***

Joi, 21 septembrie, recitalul de muzică şi poezie de dragoste „Pianul cu poeme” va fi oferit de Daniela Nane şi Ioana Maria Lupaşcu.

Vineri, 22 septembrie, ora 20.30

„Singular”, Fundaţia Bluesylvania, cu A.G. Weinberger şi Marius Bodochi

(w882) Weinbenger

Spunând despre el că trăieşte din convingere şi nu din întâmplare, A.G. Weinberger reuşeşte totuşi, cu fiecare concept artistic, să aducă în fața publicului o trăire despre care ne dăm seama, ulterior, că trebuia să se întâmple. Artist complex și paradoxal, imposibil de urmărit între graniţele fade ale vreunui gen muzical, A.G. Weinberger dovedeştecă atâta vreme cât vocația unui artist este reală, mijloacele de exprimare vin singure.

După 35 de ani petrecuți pe marile scene ale României și ale lumii alături de cele mai sonore nume din blues-ul mondial, îl regăsim pe A.G. Weinberger și în ipostaza de autor odată cu lansarea volumului „Singular. Lamentări, observații, studii, poezii şi alte texte”.

Gândurile din volumul „Singular”, ce vor fi rostite de Marius Bodochi, sunt construite şi înfăţişate în deplină armonie cu muzica lui A.G. Weinberger, cu acel flux sonor imposibil de confundat cu care ne-a obişuit deja. Poate nimic nu le-ar fi exprimat mai bine decât puterea de expresie şi nuanţele subtile ale interpretării lui Marius Bodochi, un artist atât de viu, de prezent, încât nici jocurile lui A.G. Weinberger nu îi pot fi străine. Puse împreună, prefigurează un eveniment unic în peisajul industriei muzicale contemporane: o întâlnire memorabilă între muzică şi text, între acorduri şi starea de a fi a poeziei, o întâlnire fără măşti, încărcată de autentic, care descoperă toate valențele artistului mai mult ca oricând.

Biletele pot fi achiziţionate online pe http://www.ambilet.ro/event.html?id=114 şi în seara spectacolelor la intrarea în Televiziunea Română, Calea Dorobanților nr. 191 (lângă Troiță).

Preţul biletelor: 50 lei/bilet la achiziționarea on-line şi 60 lei/bilet la intrarea în TVR.

Joi, 21 septembrie, ora 20.00

„Pianul cu poeme”, Amena Film, cu: Daniela Nane şi Ioana Maria Lupaşcu (pian)

(w882) spectacol

Spectacol-recital de muzică şi poezie de dragoste pus în scenă şi reprezentat de zeci de ori în țară şi în străinătate, pe scene importante ale teatrelor şi filarmonicilor, inclusiv la Ateneul Român, la care publicul reacţionează spectaculos, răsplătind protagonistele cu lacrimi de emoție şi bucurie în ochi la final, la aplauze.

Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori, cum ar fi Rachmaninov, Chopin, Piazzolla, Satie, Massenet sau încântă cu prelucrări folclorice inedite.

Poezia porneşte de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplină iubire necondiţionată.

Daniela Nane este actriţă a Teatrului Bulandra din 1995 şi are o carieră artistică solidă, cu roluri diverse şi complexe, jucând în peste 50 de spectacole de teatru şi filme de lung metraj şi de televiziune, lucrând cu mulţi regizori importanţi. S-a apropiat de poezie în adolescenţă, când asculta cu admiraţie versurile rostite de George Vraca, Ion Caramitru sau Florian Pittiş şi când a început, timid, să recite primele poeme.

Pianist concertist, solista Filarmonicii „Paul Constantinescu" Ploieşti din 2007 Ioana Lupaşcu a fost denumită de presă „o forță a tinerei generaţii".

Studentă a marelui pianist rus Lazar Berman, în Italia, care spunea despre ea că are „imense posibilități tehnice şi artistice", cântă cu toate orchestrele filarmonice naționale şi colaborează cu mari muzicieni ca Tiberiu Soare, Ionescu-Galați, Theo Wolters, Gottfried Rabl, Sabin Pautza. A concertat în toată Europa, a lansat două CD-uri, iar compozitori contemporani îi dedică lucrări în primă audiție.

Colaborează adesea cu lumea teatrului, participând în diverse spectacole alături de Ion Caramitru, George Banu, Piotr Adamczyck, Richard McCabe, William Nadylam.

Bilete se pot achiziționa on-line (https://www.mystage.ro/spectacole/pianul-cu-poeme-506?af=41 ) sau cu o oră înaintea spectacolului de la casa de bilete amenajată la intrarea din Calea Dorobanților nr. 191 (lângă Troiță).

Prețul biletelor: 25 lei/bilet.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...