loader
Foto

Galerie foto

Adi Mutu și Mircea Dinescu, într-o reîntâlnire cu meniu de frigărui

Fostul vârf al Naţionalei de fotbal a României a fost invitatul lui Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri”, într-o redifuzare Best of, pe 30 august, de la ora 14:30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Din Arhiva de Aur a meniurilor și edițiilor Politică și delicatețuri, am revăzut pe 30 august întâlnirea în care cel care trece pragul bucătăriei este unul dintre cei mai talentaţi foşti fotbalişti români, Adrian Mutu.

(w882) Dinescu si

Deşi îmbrăcat la patru ace, Adi nu ezită nicio secundă să ia o ţepuşă în mână şi să înfigă în ea legume şi carne, conform indicaţiilor precise ale lui Dinescu. Cei doi prepară frigărui - evident, după o reţetă inventată de poet, cu usturoi şi cartofi noi.

(w882) frigarui

La felul doi, Dinescu împănează, şi de această dată cu ajutorul celebrului său invitat, două pulpe de ied, pe care, după ce le frige uşor într-o tigaie uriaşă, le stropeşte cu vin şi le bagă la cuptor.

(w882) Dinescu si

(w882) pulpa

În cramă, subiectele se succed cu repeziciune. Mutu vorbeşte despre cariera sa şi perioada petrecută în străinătate, iar Dinescu îi recită o poezie.

Muzica, de această dată, este în seama tarafului lui George Ness şi a incredibilului lăutar Ionel Tudorache.

(w882) Dinescu si

***

Adrian Mutu s-a născut pe 8 ianuarie 1979, la Călineşti, judeţul Argeş. Şi-a început cariera de fotbalist în 1996, la echipa FC Argeş Piteşti, ca mai apoi să joace la Dinamo Bucureşti. A activat, printre altele, la Internationale Milano, Chelsea Londra, Juventus Torino, Fiorentina, Ajaccio. Este, alături de Gică Hagi, cel mai bun marcator din istoria Naţionalei României, cu 35 de goluri înscrise.

***

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...