loader
Foto

Momente ale istoriei trăite ieri şi astăzi, sub genericul “Ora Regelui”

Emisiunea „Ora Regelui” revine cu ediţii în premieră în programul dumneavoastră de sâmbătă, la TVR 1 şi pe TVR+, de la ora 15.00. Sumarul din 7 octombrie este următorul:

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto au adus României 4 medalii.

Asociația „Voluntarii Invictus” a obținut, anul trecut, Înaltul Patronaj al Principelui Radu, iar pe eroii români i-a încurajat în Canada chiar Prințul Harry.

Foto Invictus:  Ştirile TVR, Alina Grigore

(w882) Harry Invi

Vă invităm apoi să aflaţi amănunte despre o importantă reconstituire muzeală şi o restituire istorică, în acelaşi timp: Muzeul de Istorie a României a dedicat o expoziție unuia dintre cele mai dramatice episoade ale războiului de acum 100 de ani.

Muzeografii au reconstituit câmpul de la Mărășești, cel care a rămas pentru români simbolul luptei pentru libertate.

(w882) Maraseseti

”Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!” este motto-ul concertului pe care l-a organizat Asociația umanitară ”Concordia” sub Înaltul Patronaj al  Principesei Maria. Anual, fondurile strânse duc la extinderea proiectelor organizației destinate celor peste 2.000 de copii, tineri și adulți din medii defavorizate.

Un alt subiect al ediţiei din 7 octombrie a „Orei Regelui” abordează ”Manualul de Istoria Monarhiei” - o apariție nouă, cu informații inedite despre regii României, într-o concepție modernă.

Aflăm mai multe informaţii şi despre evenimentul în cadrul căruia Principesa Margareta și Principele Radu au primit, la Palatul Elisabeta, vizita Prințesei Stephanie de Monaco, sora principelui suveran de Monaco.

***

Program de difuzare:

TVR 1: sâmbătă, 7 octombrie, ora 15.00, joi, 12 octombrie, ora 3.50
TVR Internaţional: sâmbătă, 7 octombrie, ora 16.00
TVR MOLDOVA: sâmbătă, 7 octombrie, ora 15.00, duminică, 8 octombrie, ora 1.00

***

ECHIPA EMISIUNII:

  • Regia artistică: Dan Manoliu
  • Regia muzicală: Tudor Stănescu
  • Producător: Lidia Voicu
  • Redactori: Lorelei Mihala, Adriana Ciobanu
  • Realizator: Camelia Csiki

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau telefon mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...