loader
Foto

Mircea Dinescu ciocneşte un ou roşu cu... Cezar Ouatu

Ediţia specială de Paşti a emisiunii Politică şi delicateţuri a putut fi văzută duminică, 1 mai, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

De Paşti, Mircea Dinescu ciocneşte un ou roşu cu... Cezar Ouatu. Contratenorul dovedeşte că are din plin simţul umorului şi se amuză pe seama situaţiei cauzate de numele pe care cu mândrie îl poartă. Politică şi delicateţuri poate fi văzută pe 1 mai, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

(w882)

Ca pentru o adevărată zi de Paşti, Dinescu pune pe masă ouăle vopsite, iar pentru invitatul său găteşte drob şi friptură de ied.

(w882)

(w882)

La rândul său, în cramă, Cezar îi cântă gazdei sale, împreună cu taraful Silvian Voicu, alături de care are un proiect nou, ce readuce muzica lui Gică Petrescu în casele oamenilor. La un pahar de vin de la Cetate, discuţia celor doi este despre muzică, familie şi destin, caldă şi prietenească.

(w882)

Despre Cezar Ouatu

S-a născut pe 18 februarie 1980 la Ploieşti, într-o familie de muzicieni şi duce cu mândrie mai departe numele tatălui său, Florian Ouatu, fost prim-flautist la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti, artist de renume european şi fost profesor la Academia Mozarteum din Salzburg. Îndrumat şi susţinut de acesta, Cezar începe sa studieze pianul de la 6 ani şi urmează cursurile Liceului de muzică şi artă „Carmen Sylva” (Ploieşti), unde se specializează în jazz şi dirijare corală. La 20 de ani îşi descoperă întîmplător vocea de contratenor şi decide să-şi continue studiile în Italia, unde este admis la prestigiosul Conservator Giuseppe Verdi din Milano, unde a şi absolvit la secţia de canto clasic în 2004.

Reprezentantul României la Eurovision 2013, cu piesa It’s My Life, s-a clasat pe locul al şaselea în topul preferinţelor publicului european şi înregistrează o rapidă ascensiune artistică, premiată şi elogiată de presa românească şi continentală. Cunoscut şi sub numele de CEZAR THE VOICE, datorită calităţilor vocale excepţionale, artistul reprezintă o îmbinare inovatoare între specializarea sa de contratenor baroc şi o muzică diversă, destinată unui public sensibil. A obţinut numeroase premii internaţionale, dintre care cele mai importante sunt: Cel mai bun contratenor - Francisco Vinas din Barcelona, Competizione dell‘ Opera din Dresda (Premiul întâi), Premiul special al juriului - Riccardo Zandonai din Riva de Garda, Premiul baroc - Concursul de canto Renata Tebaldi din San Marino, Premiul întâi - Spiros Argiris din Sarzana.

În puţinele momente de relaxare, Cezar cântă jazz împreună cu un trio de prieteni, face mult sport (înot, yoga), ascultă muzică, găteşte mâncare italienească şi călătoreşte. Este permanent în căutarea unor noi provocări.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...