loader
Foto

Galerie foto

Dinescu aude „voci” în bucătărie. Mihai Bisericanu, la „Politică și delicatețuri”

Un actor de teatru și film, dar și voce pentru desene animate, vine la „Politică și delicatețuri” de la TVR 1. Duminică, Mircea Dinescu îi gătește iepure de casă musafirului său, actorul Mihai Bisericanu. Vedem rezultatul la TVR 1, pe 22 aprilie, de la 15.30.

 

Este cunoscut și recunoscut atât pentru rolurile din teatru și film, cât și pentru vocea pe care o împrumută diverselor personaje de desene animate.

Este profesor la UNATC. Și regizor muzical. Și, desi spune că nu e străin de gătit, se consider specialist în prepararea ceaiului și a cafelei.

(w882)

Oaspetele lui Mircea Dinescu în ediția din 22 aprilie a emisiunii „Politică și delicatețuri” este actorul Mihai Bisericanu. Masterchef Dinescu pregătește pentru oaspetele său un iepure de casă. Mai întâi îl împănează cu usturoi și slăninuță, apoi îl perpelește în tigaie și îl stropește din belșug cu vin și zeamă de portocale.

(w882)

Musafirul urmărește atent procesul de preparare al iepurelui și destinde atmosfera imitând diferite voci. După ce a fost rumenit în tigaie, preparatul e băgat la cuptor, iar cei doi merg în cramă să-i asculte pe Nicu Pistol și Gigel, doi lăutari cu un repertoriu inedit.

(w882)

Mircea Dinescu și Mihai Bisericanu se simt bine, cântă, râd și deapănă amintiri împreună, într-un dialog spumos și efervescent, pe care vă invităm să nu-l ratați. Duminică, 22 aprilie, de la ora 15.30, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Despre Mihai Bisericanu:

(w882)

Actorul Mihai Bisericanu s-a născut pe 5 februarie 1962, la București. A absolvit Liceul Gh. Șincai și a luat lecții de pian la Liceul de Muzică Dinu Lipatti din capitală. În 1990 a absolvit Academia de Teatru si Film, secția Actorie, la clasa profesorului Mihai Mălaimare. În perioada studiilor universitare a cântat în formația Dar, precum și în Corul Academic al Radiodifuziunii Române. Din 1990 a jucat pe scena Teatrului de Comedie, până în 1995, când s-a mutat la Teatrul Bulandra unde activează și azi. Ca actor de film a debutat în 1986 cu "Luminile din larg". Este și regizor muzical și dublează vocile unor personaje din filme de desene animate. Din anul 2006 este cadru didactic asociat la catedra de expresie vocală și corporală din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Lingvista Rodica Zafiu, invitata lui Mircea Dumitru la „Dialoguri academice”, în 21 aprilie

Duminică, 21 aprilie, de la ora 22.30, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească discuția dintre filosoful Mircea Dumitru, ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, în direct de la Opera Națională București, în 16 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural transmite, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...