loader
Foto

Mircea Dinescu a gătit pentru telespectatorii TVR 3

Grila de primăvară a TVR 3 s-a lansat printr-o emisiune... cu gust

 

Duminică după-amiază, mirosul de papricaş bănăţean, balmoş moldovenesc, saramură oltenească sau chiar de „suşi ardelenesc” a ajuns până în casele românilor! Grila de primăvară a TVR 3 a fost anunţată în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii România pe gustul tău, un multiplex cu dans, cântec şi... bun gust. Printre cei care au venit să sărbătorească primăvara alături de telespectatorii TVR 3 s-a numărat şi poetul şi jurnalistul Mircea Dinescu.

Structurată sub forma unei întreceri culinare între cele cinci studiouri teritoriale ale TVR, cărora li s-a alăturat şi Bucureştiul, emisiunea a oferit telespectatorilor atât reţete tradiţionale, specifice fiecărei regiuni a ţării în parte, cât şi muzică, voie bună şi câteva detalii despre emisiunile noii grile de programe a TVR 3. Dacă doriţi să o (re)vedeţi, emisiunea este online pe TVR+

De la Timişoara, Veronica Mihoc, Andrei Boroşovici şi Uică Mihai, un bucătar desăvârşit, au dat o petrecere în direct pentru toată România, susţinuţi de acordurile ansamblului „Bănăţeana”. S-a gătit papricaş de cartofi, „temelia Banatului”. Andrei Boroşovici a prezentat câteva dintre ingredientele emisiunii Rialiti Şoc, un program de duminică seara, unde prezintă o Românie altfel, cu oameni simpli care îşi spun of-ul. Sarea în bucate a fost un alt subiect de discuţie, iar Dana Bogea nu a ratat ocazia de a oferi privitorilor amănunte despre emisiunea sa, Drumuri aproape.

Surpriza emisiunii care a marcat deschiderea grilei de primăvară a TVR 3 a venit de la studioul TVR Craiova, care a invitat românii pe malul Dunării, lângă Calafat, chiar la conacul lui Mircea Dinescu! Pe masă s-au aşternut bucate precum saramură autentic oltenească şi peşte la grătar, iar gazda Mircea Dinescu a contribuit cu propriile reţete. Întâlnirea a fost un prilej de discuţii spumoase, dar şi de a se prezenta emisiuni precum Ţăst Şou, Satul, Dedicaţii... cu cântec, Meseria mea.

Şi la Cluj, Irina Gaşpar s-a pregătit temeinic, punând pe masa de primăvară nici mai mult nici mai puţin decât... „suşi ardelenesc”! Pe mesele telespectatorilor TVR 3, s-au aşternut imagini din emisiuni-etalon, precum Gustă Transilvania sau Vine Cluju pe la noi.


Vasile Braic şi Miron Costin au gătit, la Târgu Mureş, tocană de miel ciobănească. Cei care au urmărit programul de la poalele Călimanului, din inima Transilvaniei, au aflat secrete culinare din bucătăria maghiară, dar şi câteva dintre secretele emisiunilor Satul meu sau Meseriaşii.

Bucureştenii au adus în casele românilor grupul vocal „Ciuleandra” din Prahova, servind la masă un desert delicios: ştrudel de mere cu sos de vanilie. Telespectatorii TVR 3 au putut „trage cu ochiul”, cu această ocazie, şi la teleplay-ul care va fi difuzat în fiecare duminică seară, Detectiv fără voie, de George Arion.

La Iaşi, Horia Gumeni s-a hotărât cu greu ce să gătească. De la ideea iniţială de a pregăti ceva festiv şi gustos, s-a ajuns, până la urmă, la tradiţionalul balmoş, din mămăligă cu smântână, caş şi unt. De la subiectele culinare, discuţiile au ajuns şi la emisiunile TVR 3 pe care telespectatorii le vor putea urmări şi în această primăvară, printre care Sărbătoare la zi mare sau Viaţa la ţară.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...