loader
Foto

Galerie foto

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, invitat la „România 9”

În plin scandal cauzat de extinderea pestei porcine, ministrul Agriculturii, Petre Daea este invitatul jurnalistului TVR Ionuţ Cristache. Dezbaterea are loc în direct, pe 18 septembrie, la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Unde s-au mai descoperit focare de pestă porcină? Care sunt măsurile luate împotriva răspândirii? Când şi cu cât vor fi despăgubiţi fermierii? Sunt câteva dintre întrebările pe care jurnalistul Ionuţ Cristache, moderatorul emisiunii România 9, i le va adresa invitatului său, Petre Daea, în direct la TVR 1. Ministru Agriculturii este invitatul emisiunii România 9 marţi, 18 septembrie, începând cu ora 21.00.

Conform datelor recente, pesta porcină africană evoluează în 207 localităţi din 12 judeţe, cu un număr total de 898 de focare (dintre care 13 în exploataţii comerciale industriale, unul în abatorul aparţinând unei ferme şi unul într-o exploataţie comercială de tip A) şi 57 de cazuri la mistreţi, a anunţat, joi, 13 septembrie, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). De atunci, la începutul acestei săptămâni, un nou focar a fost identificat în judeţul Dâmboviţa. Dâmboviţa este cel de-al 13-lea judeţ din România afectat de pesta porcină africană.

ANSVSA precizează că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

(w882)

România 9 este un talk-show de sinteză, în care, alături de invitaţi puternici, sunt dezvoltate şi dezbătute teme politice, sociale şi economice, într-o manieră dinamică şi interactivă, difuzat în direct la TVR 1 şi TVR+, de luni până joi, de la ora 21.00. Principalii actori ai evenimentelor-cheie, lideri de opinie, dar şi liderii generaţiei tinere sunt invitaţii lui Ionuţ Cristache în fiecare seară la TVR 1. România 9 îşi propune o nouă abordare a realităţii, o nouă viziune asupra evenimentelor, un nou tip de analiză a faptelor, o nouă manieră de a dezbate.

 

credit foto: Adevarul

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...