loader
Foto

Galerie foto

Mihai Stoichiţă dă la peşte... pe grătar, în Politică şi delicateţuri

Duminică, 14 februarie, am revăzut o ediţie de colecţie cu Mircea Dinescu şi fostul antrenor Stoichiţă. Ce au degustat pe malul Dunării? De la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

În ultima duminică din noiembrie, Mircea Dinescu ne invită, alături de oaspetele său, antrenorul Mihai Stoichiţă, la o călătorie pe malul Dunării - de această dată, posomorâtă şi gri - într-o oază de linişte, la Cetate. Emisiunea de „stand-up gastronomy” Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, 14 februarie, de la ora 16:00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Dinescu începe prin a prepara un aluat simplu, pe care îl împătureşte şi îl pune într-o tigaie aflată afară, pe grătar, căci nici ploaia nu îl împiedică pe poet să gătească pe malul apei! Apoi, sub atenta supraveghere a lui Mihai Stoichiţă, pune la cale umplutura. Un amestec inedit de vinete şi ardei copţi, măsline şi miez de nucă, toate amestecate, condimentate şi stropite cu zeamă de portocală, pus în „buzunarul” de aluat care e deja gata, îl face pe Stoichiţă să exclame: „Tot ceea ce face este spectaculos, este atât de inventiv!”.

(w882) Politica s

Şi, cum Dinescu şi-a obişnuit telespectatorii cu muzică aleasă, de această dată a invitat doi muzicieni sârbi, Slobodan Bobi Jonovic şi Slobodan Dobrosavljevic, care completează atmosfera cu piese sârbeşti, dar şi româneşti.

(w882) Politica s

Regalul culinar nu se termină, însă, aici, întrucât Dinescu mai aruncă pe gratar câteva legume: roşii, ceapă, morcovi, o vânătă şi chiar praz - doar se află în Oltenia! - şi le alătură un filé de şalău, despre care spune că, ceva mai devreme, „umbla pe aici, pe malul Dunării”. Rezultatul este un platou de peşte asortat cu legume la grătar şi ornat cu maioneză şi dulceaţă de ardei iute.

Mihai Stoichiţă, care mărturiseşte că se pricepe la degustat mai mult decât la gătit, se declară impresionat de gazda sa: „Modul în care găteşte trădează foarte multă sensibilitate şi în planul bucătăriei, nu numai al poeziei”, concluzionează antrenorul.

(w882) Politica s

Mihai Stoichiţă s-a născut pe 10 mai 1954 la Bucureşti. Ca jucător de fotbal, s-a consacrat la Jiul Petroşani, echipă la care a evoluat şapte ani şi cu care a câştigat Cupa României. Şi-a început cariera de antrenor în anul 1988, ca secund la Progresul Bucureşti, iar primul club la care a fost antrenor principal a fost Callatis Mangalia. A pregătit în două rânduri Steaua Bucureşti, în primul mandat, în sezonul 1997-1998, echipa câştigând titlul de campioană a României şi Supercupa României. A fost selecţioner al echipelor statelor Panama, Armenia şi Kuwait.

Ediția - difuzată în premieră pe 29 noiembrie, este disponibilă online şi pe TVR+.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...