loader
Foto

Miercuri, 13, zi cu noroc pentru iubitorii de comedie

TVR 2 a programat pentru miercuri, 13 ianuarie, de la ora 21:10, filmul ”Spionaj în familie” , o savuroasă comedie franţuzească în regia lui Claude Zidi.

 

François Voisin este cunoscut de toată lumea drept un banal funcţionar la o companie de telefonie, deşi, în realitate, el este agent secret. Şi încă unul atât de bun, încât a fost poreclit „Sabia”. Când începe s-o bănuiască pe soţia sa că-l înşală cu un anume Marcel, François îl urmăreşte pe acesta şi descoperă cu stupoare că neînsemnatul vânzător de maşini se dă drept... agent secret!

Tema din acest film franţuzesc a trecut oceanul la Hollywood şi, trei ani mai târziu, în 1994, era reluată în filmul lui James Cameron „True lies” cu Arnold Schwarzenegger şi Jamie Lee Curtis în rolurile principale.

Mai puţin cunoscută pe plan internaţional decât producţia americană, cea europeană are un umor special şi o subtilitate aparte adusă şi de jocul actoricesc de excepţie al actorilor principali. Printre ei se numără şi actriţa cu nume ce aminteşte mieunatul pisicii, Miou-Miou, de 10 ori nominalizată la Premiile Cesar. Cu numele său real Sylvette Henry, actriţa a fost poreclită Miou-Miou de un mare actor de comedie al Franţei, Coluche. Faima lui l-a ajutat ca în 1980 să fie favorit în campania electorală prezidenţială din care s-a retras la presiunile politicienilor „serioşi” , la solicitarea expresă a lui François Mitterrand dar, mai ales, după ce şeful său de campanie a fost asasinat.

SPIONAJ ÎN FAMILIE (LA TOTALE! – Franţa, 1991)
Regia: Claude Zidi
Cu: Thierry Lhermitte, Miou-Miou, Eddy Mitchell

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.