loader
Foto

Galerie foto

Mesajul "Urbi et Orbi" de la Vatican, în direct la TVR 2

Programe speciale, documentare şi cele mai frumoase filme în Duminica Floriilor şi Paştele catolic.

 

Prima zi a lunii aprilie marchează Duminica Floriilor pentru ortodocşi, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim, iar catolicii celebrează sărbătoarea Învierii Domnului. TVR 2 întâmpină cele două mari sărbători ale creștinilor cu programe speciale, documentare, transmisiuni în direct și filme care au făcut istorie.

Sâmbătă, 31 martie, de la ora 21.30, pentru telespectatorii TVR 2 care doresc să fie martori ai slujbei impresionante de la Vatican, emisiunea „Credo” va transmite în direct Vigilia Pascala. De la ora 23.30, emisiunea „Cap compas” a pregătit reportajul „Porţile Ierusalimului”.

Duminică, 1 aprilie, de la ora 9.00, în emisiunea „Ferma” vom afla povestea unei doamne născută şi crescută în Bucureşti, cu studii juridice, dar care a părăsit capitala pentru a se refugia la ţară, în zona Gorjului. Sărbătoarea Floriilor e ultima dezlegare la peşte din postul Paştelui. Cu această ocazie, de la ora 10.00, „Pescar hoinar” oferă câteva reţete pentru o masă pescărească. Reportajul „Stânele la Broşteni” va putea fi urmărit de la ora 10.30, în emisiunea „Natură şi aventură”.

Tradiționalul mesaj ”Urbi et Orbi” transmis de la balconul central al bazilicii „Sfântul Petru" cu ocazia Pastelui catolic va ajunge în casele românilor într-o transmisiune directă de la ora 12.30.

De la ora 13.40, telespectatorii TVR 2 sunt invitați să se relaxeze urmărind prima parte a unui film de comedie fără egal: „Păcală” (1974), eroul snoavelor populare românești, cunoscut pentru umorul și istețimea sa. Filmul regizat de Geo Saizescu se aflată pe locul 2 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile, după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România și reunește în distribuție mari actori: Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Vasilica Tastaman, Octavian Cotescu, Mariana Mihuț, Aurel Cioranu, Cosma Brașoveanu, Tanți Cocea, Ion Besoiu, Ovid Teodorescu, Ștefan Bănică, Geo Saizescu, Nucu Păunescu și Ileana Stana Ionescu. Partea a doua va fi difuzată la TVR 2 duminică, 8 aprilie.

De la ora 15.00, divertismentul vine la „Duelul pianelor”, alături de invitații Manuela Hărăbor, Angela Rusu, Eduard Santha și Florin Vasilică. Gazdele emisiunii, Adrian Enache, Paula Selling şi Ovi s-au pregătit cu o ediție de neratat, jocuri muzicale și momente inedite.

„A fost o întâlnire superbă, în care m-am distrat și m-am simțit bine alături de oameni extraordinari. Pentru mine a fost o mare surpriză, mai ales că de Florii este și ziua mea. Am primit un cadou frumos, iar de TVR mă leagă multe amintiri. Aici am debutat în anul I de facultate, în 1987 și am făcut emisiuni alături de Ovidiu Dumitru. Acum, duc lipsa filmelor și serialelor de televiziune care se făceau și în care am avut șansa să joc. Aștept o producție TVR nouă”, a spus Manuela Hărăbor.

De la ora 20.10, telespectatorii sunt așteptați la „Filmul istoric românesc-Centenarul Marii Uniri”: „Muschetarul român”. Producția de „capă și spadă” în regia lui Gheorghe Vitanidis, din anul 1975, îi are în distribuție pe Iurie Darie, Irina Gărdescu și Victor Rebengiuc. Continuare a filmului „Cantemir” (1973), „Muschetarul român” duce mai departe povestea peripețiilor lui Mihuț Gălățeanu, om de încredere al lui Cantemir Vodă, la Viena, Berlin și Amsterdam, în încercarea sa de a readuce în țară atât manuscrisul „Istoriei Imperiului Otoman”, care-i fusese furat domnitorului-cărturar, cât şi bijuteriile Doamnei Casandra.

Seara se încheie cu o poveste romantică. De la ora 22.10, la „Filmul de artă” vom urmari „Minunea dragostei” (TO THE WONDER – SUA, 2012), istoria unei relații eșuate între un scriitor și o emigrantă, o producție nominalizată la premiul Leul de Aur, la Festivalul de Film de la Veneţia. Din distribuție fac parte Ben Affleck, Rachel McAdams, Olga Kurylenko și Javier Bardem, iar regia îi aparține lui Terrence Malick.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Compozitorul Aurel Stroe (1932-2008), la „Înapoi la argument”: Structura îi dă existență piesei muzicale (ediție din 2006) | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile substanțiale dintre Horia Roman Patapievici și regizorul Corneliu ...