loader
Foto

Galerie foto

Marţi, Iuliana Marciuc aduce două noi „Destine ca-n filme între Prut şi Nistru”

Pe 9 februarie, de la ora 21:00, ați putut urmări povestea lui Valerian Isac, doctorul din Republica Moldova care a reuşit să pună bazele unei organizaţii specializate pe îngrijire paliativă. La TVR 2, TVR HD şi online, pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

După succesul seriei de reportaje şi documentare Destine ca-n filme care se difuzează şi pe TVR MOLDOVA, Iuliana Marciuc propune o incursiune mai profundă în lumea românilor de peste Prut. Ea a petrecut câteva săptămâni în Republica Moldova,  la Chişinău, la Soroca şi la Bălţi pentru a-i întâlni pe protagoniştii primelor ediţii, oameni greu încercaţi de viaţă, cu destine deosebite, cu cumpene pe  care le-au trecut prin ambiţie, perseverenţă şi, mai ales, credinţă în Dumnezeu.

În al şaselea episod difuzat pe 9 februarie, o vom cunoaşte pe Ana Gherman, o femeie care-şi creştea singură fiul rezultat dintr-o căsătorie eșuată. Când a împlinit 35 de ani, un  văduv cu  nouă copii a rugat-o să-l ajute ca să-și crească pruncii.

A fost o decizie grea, pe care a luat-o în ciuda împotrivirii familiei. Ea a reusit să câștige încrederea tuturor copiilor, iar astăzi Ana Gherman este în continuare alături de soțul său, bucurându-se de fiecare clipă petrecuta alături de copii și nepoți.

Tot pe 9 februarie Iuliana Marciuc ni-l prezintă pe Valerian Isac. Mânat de sărăcia din Moldova, Valerian Isac a renunțat la medicină şi s-a îndreptat către afaceri.

După un eșec dureros, a revenit la prima meserie şi, urmând un model al unei clinici din străinătate, a pus bazele unei organizații destinată pacienţilor care au nevoie de îngrijire paliativă.

***

Emisiunea poate fi urmărită online prin live streaming  pe TVR+ și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...