loader
Foto

Galerie foto

Marina Voica şi Dan Leş, eroii Iulianei Marciuc în această săptămână

La „Destine ca-n filme ” - marţi, 25 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi, online, pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Aşa cum ne-a obişnuit – şi în această săptămână, la „Destine ca-n filme”, Iuliana Marciuc a pregătit noi poveşti incredibile de viaţă ale unor oameni care au depăşit greutăţile pentru că au luptat până la capăt.

Marina Voica este artista cunoscută şi îndrăgită de noi toţi, dar puţini cunosc povestea vieţii ei, cu întâmplări incredibile, care au făcut-o să treacă de la extaz la agonie şi de la agonie la extaz. Pe când era mică, Marina începe cursurile de vioară, dar le abandonează repede pentru că face o pasiune pentru pian. Ajunsă la majorat, părinţii o trimit foarte departe de casă, la Moscova, pentru a urma Institutul de Finanţe. Acolo Marina îşi întâlneşte prima dragoste,  pe Marcel Voica, bărbatul alături de care a venit în România. Aici ea ajunge funcţionar într-un birou, ceea ce-i ucidea, încet, sufletul său de artist. Însă în viaţa ei au urmat schimbări majore şi descoperă succesul cu ajutorul lui Valeriu Lazarov.

Treptat, inima ei începe să bată pentru un alt bărbat, medic cardiolog cu care se căsătoreşte. Iar când proaspătul soţ îi propune să fugă din ţară, viaţa i se schimbă radical. Ajunşi în Germania, soţul Marinei se îmbolnăveşte grav şi sunt obligaţi să se  reîntoarcă acasă. La scurt timp, soţul Marinei moare, iar ea rămâne singură, tristă şi fără un ajutor real. Şi cu toate că Marina Voica încearcă să o o ia de la capăt, comuniştii interzic apariţia ei la radio şi televiziune, urmând ani grei de lipsurile materiale. „Dacă nu venea Revoluţia, eu muream de foame” spune îndrăgita artistă.

Creaţiile lui Dan Leş au trecut graniţele ţării, iar munca sa de olar este acum apreciată peste tot în lume. Numai că, în tinereţe, artistul credea că totul i se cuvine şi că a munci era doar un slogan pentru bătrânii satului. Dorinţa de a câştiga bani mulţi şi fără un efort prea mare, l-a dus pe un drum greşit. În regimul comunist a încercat de mai multe ori să fugă din ţară, dar de fiecare dată a fost prins. Aşa a început să falsifice paşapoarte şi a căzut în patima alcoolului.

La insistenţele soţiei, a încercat să iasă din lumea interlopă, ceea ce nu a fost simplu deloc, pentru că primea mereu ameninţări cu moartea. Acum, artistul ceramist Daniel Leş are doi copii şi amândoi au dragoste pentru lut. El speră ca macar unul dintre ei să-i ducă mai departe pasiunea.

Emisiunea poate fi urmărită şi la TVR HD miercuri, 26 noiembrie, de la ora 20.00, precum şi online pe TVR+.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Eurovision 2024: Au început repetițiile tehnice la Malmö

La Malmö Arena din Malmö, Suedia, joi, 18 aprilie au început repetițiile tehnice pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.

Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...