loader
Foto

„Femei de 10, barbați de 10”, sâmbătă, la TVR 2

Moment special în platoul „Femei de 10, barbați de 10”, sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 2, unde va fi invitat căpitanul echipei naționale a României de fotbal pentru nevăzători, Florin Kovacs.

 

Florin Kovacs este unul dintre acei oameni pentru care „lumina zilei” este o metaforă. Viața a fost dură: și-a pierdut vederea de când era copil iar acest lucru l-a determinat să lupte și să demonstreze că poate să realizeze mai multe decât alții.

Invitatul Marinei Almășan în emisiunea „Femei de 10, bărbați de 10”, ediția de sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 15:00, la TVR 2, a povestit că prin multă muncă și susținere din partea familiei și a prietenilor a câștigat titlul de campion național la judo, este actor în trupa de teatru a nevăzătorilor din Moinești și căpitanul echipei naționale a României de fotbal pentru nevăzători … un altfel de fotbal, cu mingea care are în interior un clopoțel.

„Astfel de subiecte ne arată cât suntem de fericiți că noi și cei dragi suntem sănătoși. Ca să prefațez materialul, sâmbătă îi voi ruga pe telespectatori să închidă ochii pentru un minut și să privească, conștient, întunericul. Asta vom face și noi, cei din platou. Iar apoi vom vedea totul… cu alți ochi!”, a spus Marina Almășan.

(w882)

Florin Kovacs și-a pierdut vederea în urma unei boli degenerative. A reușit să termine școala cu ajutorul mamei, care-i citea lecțiile și a devenit kinetoterapeut. Pe soția sa a cunoscut-o la școala specială și ea fiind nevăzătoare. Și-au construit o familie frumoasă și au o fată, Larisa, în vârstă de 16 ani și ea pasionată de sport.

Printre invitații emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10” de sâmbătă se mai numără scriitoarea și regizoarea de teatru Chris Simion, artistul Cezar Ouatu și Narcisa Suciu, care va dezvălui povestea primei sale cărți, „Mamă, povesteşte-mi despre tine!".

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...