loader
Foto

Galerie foto

Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, într-o ediţie best of Nocturne

Marina Constantinescu ne-a propus un dialog nocturn cu două mari personalităţi – actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc - în  ediţia de colecţie din 8 februarie. De la ora 23:25, la TVR 1 şi TVR+ .

 

Invitaţii emisiunii Nocturne de luni, 8 februarie , au fost Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, doi magnifici actori ai teatrului românesc. Ediţia de vineri a fost o întâlnire specială, un taifas nocturn cu două mari personalităţi, ale căror orgolii profesionale rămân întotdeauna pe scenă.

Mariana Mihuţ a debutat, pe vremea când era studentă, în filmul „Pădurea spânzuraţilor", regizat de Liviu Ciulei. De atunci a delectat publicul cu numeroase roluri interpretate magistral.

„Acasă vorbim foarte puţin despre teatru", i-a mărturisit Mariana Mihuţ Marinei Constantinescu. „Eu mă înţeleg cu nevasta mea tăcând, uitandu-ne unul la altul şi înţelegând categoric gândurile celuilalt", completează Victor Rebengiuc.

Respectul care i-a ţinut împreună zeci de ani ca soţ şi soţie a fost atât de vizibil în emisiune... Cei doi interacţionează cu umor, îşi fac declaraţii de iubire şi admiraţie, este nemaipomenit să asişti la spectacolul nejucat al dragostei!

Actorul regretă că nu şi-a promovat mai mult soţia, că nu i-a înlesnit apariţia alături de el pe scenă, mai ales că ajută o actriţa foarte talentată. Nu a făcut-o pentru ca lumea teatrului să nu aibă motive de discuţie... inutile. Cel mai important sfat pe care i l-a dat Marianei Mihuţ a fost acela de a întâmpina fiecare replică a colegilor de scenă cu impresia că e pentru prima oară când o aude.

„Am plecat din distribuţii importante pentru că nu m-am simţit aproape de personaj", spune deschis Victor Rebengiuc. Şi tot el continuă – „Am făcut multe prostii în viaţa mea!", iar soţia, Mariana Mihuţ, îl aprobă, râzând: „Da!".

Şi revenind la teatru, Mariana Mihuţ recunoaşte: „La fiecare spectacol simt că-mi fuge pământul de sub picioare." Profesionalismul nu se modifică odată cu vârsta, cu experienţa. Marii actori îşi vor trata întotdeauna personajele cu respect, dăruire şi emoţie. Luni seară, de la 23.25, la Nocturne, ne-am convins, încă o dată, de aceste lucruri.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Din toamna anului 2014, poveştile culturale depănate la Nocturne pot fi urmărite în fiecare vineri noapte, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...