loader
Foto

Galerie foto

Maria Dragomiroiu cântă și gătește la „Politică şi delicateţuri” | VIDEO

Mircea Dinescu a pregătit în prezența Mariei Dragomiroiu vinete umplute cu legume, ornate cu bucăţi de carne şi ochiuri româneşti, duminică, 16 august, de la ora 14:30, la TVR 1 și online pe TVR+.

 

În bucătăria lui Dinescu o vedem în acțiune pe una dintre cele mai frumoase cântăreţe de muzică populară - Maria Dragomiroiu.

Cei doi fac vinete umplute cu legume şi acoperite de bucăţi de carne de porc şi ochiuri româneşti.

Atmosfera veselă o îndeamnă pe Maria Dragomiroiu să cânte şi ea o piesă împreună cu lăutarii.

Maria Dragomiroiu s-a născut pe 11 iulie 1955 la Marcea, Jud. Vâlcea. A plecat foarte tânără din comuna natală, venind la școală în București. A urmat cursurile Liceului „I. L. Caragiale”', iar în perioada în care era elevă a câștigat concursul „Floarea din grădină”. Primul său album s-a numit „Floricică de pe coastă” şi a fost doar începutul unei cariere încununate de succes, cu peste 20 de albume și numeroase premii și distincții.

(w882)

Ediția a fost difuzată, în premieră, în 6 mai 2018.

***

Emisiunea „Politică şi delicateţuri” este disponibilă online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Eurovision 2024: Au început repetițiile tehnice la Malmö

La Malmö Arena din Malmö, Suedia, joi, 18 aprilie au început repetițiile tehnice pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.

O producție de cinematecă, în 21 aprilie, la TVR Cultural: „Jurnalul unei cameriste” (1946), în regia lui Jean Renoir

Între 15 și 21 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească peliculele „Os de pește” (2021) și  „Jurnalul unei cameriste” ...

Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „Omul și timpul”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte le propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...