loader
Foto

Mărțișorul românesc, vestitorul primăverii bavareze

Pe 24 martie, la ora 15.45, TVR Internațional a difuzat un reportaj realizat la Carnavalul din Nürnberg, unde românii s-au mândrit, în acest an, cu Mărțișorul.

 

Fiecare popor și fiecare cultură au propriile datini de întâmpinare a primăverii. Germania este țara în care localnicii se mândresc enorm cu istoria și tradiţiile.

Din acest motiv, evenimentele festive din ţara lui Goethe au un spirit fenomenal care merită trăit și văzut măcar o dată în viață.

(w882) Martisor

În urma demersurilor susţinute de Asociația DACIA împreună cu Centrul Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare “Dumitru Prunariu” din Nürnberg, s-a obţinut un lucru unic până în acest moment: înscrierea şi defilarea la Carnavalul organizat de Primăria Nürnberg.

Evenimentul este unul dintre cele mai mari și cele mai cunoscute din Germania și le permite localnicilor să se bucure de o atmosferă festivă înainte de a intra în Postul Paștelui.

Organizatorii au dezvăluit cu luni bune înainte tema carnavalului, astfel încât participanții să aibă timpul necesar pentru a pregăti evenimentul.

(w882) Martisor

Pentru români, a fost relativ simplu să găsească o temă, deoarece ziua desfășurării carnavalului era la începutul lunii martie. Așadar, nimic mai potrivit decât “Mărţişorul românesc, simbol al venirii primăverii”.

(w882) Martisor

Cei care au asistat la eveniment s-au putut bucura de prezența grupurilor de dans Lioara și Ciuleandra din München și Aşii Români Juniori din Nürnberg, care au avut în repertoriu dansuri din toate zonele țării.

(w882) Martisor

***

Producător Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...