loader
Foto

Galerie foto

„MAMAIA COPIILOR”: 17 compozitori luptă pentru trofeu la Secţiunea Creaţie

Eduard Cârcotă, Mihai Alexandru, Ovi, dar şi Adrian Ordean, autori ai unor melodii care au adus României bune rezultate la Eurovision, se numără printre compozitorii înscrişi în Secţiunea de Creaţie a Festivalului Mamaia Copiilor. Vineri, 13 iulie, de la ora 20.00 telespectatorii iubitori de muzică pop vor putea urmări spectacolul la TVR.

 

Nu mai puţin de 17 compozitori români îşi dispută în această seară trofeul Festivalului Național de Creație și Interpretare „MAMAIA COPIILOR”, la Secţiunea Creaţie. Vineri, 13 iulie, de la ora 20.00, în cea de-a patra zi de Festival, publicul se va bucura de seara dedicată celor mai frumose compoziţii muzicale. Printre compozitorii înscrişi se numără Mihai Alexandru, Ovidiu Jacobsen, Eduard Cârcotă, dar şi Adrian Ordean autori ai unor melodii care au adus României unele dintre cele mai bune rezultate la Eurovision.

„A venit seara în care nu se în care nu se vor mai nota interpreţii, ci creaţiile, iar numele compozitorului devine cel mai imporant. Am pregătit show-uri frumoase şi sperăm ca vremea rea să nu ne încurce socotelile. Copiii sunt puţin supăraţi pentru că din cauza ploii s-au întârziat repetiţiile. Sper ca ploaia să fie trecătoare şi spectacolul să iasă perfect”, a spus Dan Manoliu, regizor artistic şi membru al juriului.

Seara de vineri, 13 iulie, este dedicată Secţiunii Creaţie. De la ora 20.00 (partea I) şi de la orele 21.00 și 22.00 (partea a II-a și, respectiv, partea a III-a), telespectatorii iubitori de muzică pop vor putea urmări în transmisiune directă pe TVR 2, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD cea de-a patra zi a Festivalului Național de Creație și Interpretare „MAMAIA COPIILOR”.

De la Eurovision la Festivalul „Mamaia Copiilor”

Eduard Cârcotă, Ovi, Adrian Ordean şi Mihai Alexandru se numără printre cei 17 compozitori înscrişi în competiţia Secţiunii de Creaţie.

„Compozitorii fac ce ştiu ei mai bine, adică să compună muzică. Aşa s-a mutat polul de la Eurovision, spre Festivalul „Mamaia Copiilor”. Sunt la început în ceea ce priveşte muzica pentru copii şi adolescenţi şi am o singură piesă în concurs: ”ŞTIU CUM BATE INIMA TA”, o compoziţie pentru adolescenţi. Îmi place ideea şi cred că mă voi întoarce”, a spus Eduard Cârcotă.

Ovi (Ovidiu Cernăuțeanu) a compus piesa „Playing With Fire”, pe care a și interpretat-o în duet cu Paula Seling. Cântecul a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision 2010 şi s-a clasat pe locul trei în competiţia ce s-a desfăşurat la Oslo.

„E o provocare nouă pentru mine. Mă gândesc ca în viitorul apropiat să-mi deschid o Academie de Arte, unde vor fi implicaţi în primul rând copii. Sper ca cei doi copii care au primit piesele să fie convingători şi să avem împreună succes. Să lucrezi cu cei mici este diferit, trebuie să ai o abordare aparte în studio, dar mă ajută mult şi experienţa de părinte”, a spus Ovi

Ploaia a dat bătăi de cap organizatorilor

Emoţii mari în această seară la Festivalul Național de Creație și Interpretare „MAMAIA COPIILOR”, unde vremea capricioasă cam strică planurile organizatorilor. După trei seri perfecte pentru spectacol, ploaia a făcut ravagii pe Litoral şi a întrerupt desfăşurarea repetiţiilor pentru cea de-a patra seară de concurs, cea dedicată Secţiunii de Creaţie. Cu toate acestea, copiii şi organizatorii sunt optimişti şi spun că s-au pregătit cu show-uri frumoase şi speră ca ploaia să nu-i împiedice să facă încă un spectacol reuşit.

Festivalul Național de Creație și Interpretare „MAMAIA COPIILOR” a ajuns în cea de-a patra zi. După trei zile în care artişti mai mai mari şi mai mici au încântat publicul cu talentul şi vocile lor, în Piaţeta Casionoului din Mamaia se vor auzi cele mai proaspete creaţii muzicale.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...