loader
Foto

Galerie foto

Make-up artist „#creativ”: Cristian Bucă

Am aflat în cel de-al 4-lea episod al emisiunii „#creativ” sfaturi preţioase de la unul dintre cei mai buni make-up artişti români: Cristian Bucă. Ultimul episod al seriei realizate de Claudia Spătărescu a fost difuzat pe 25 iulie, de la ora 22.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În cel de-al patrulea episod şi ultimul din această vară al emisiunii „#creativ”, make-up artistul Cristian Bucă ne povesteşte cum a ajuns să facă această meserie, sau mai bine zis, cum şi-a împlinit vocaţia pe care a simţit-o încă de la 12 ani. Sfaturi preţioase de la unul dintre cei mai buni make-up artişti români - Cristian Bucă – ne sunt împărtăşite la „#creativ”, ediţie pe care telespectatorii TVR 1 o pot viziona marţi, 25 iulie, de la ora 22.30, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

Născut în 1987 în Craiova, Cristian a luat lecţii de desen şi pictură toată copilăria sa, lucru esenţial în formarea unui artist al machiajului. A început să lucreze într-un salon din oraşul natal, iar următorul pas a fost să cucerească Bucureştiul. La 21 de ani a decis să se mute în capitală şi, peste doar 3 zile de la luarea deciziei, locuia deja în Bucureşti.

(w882)

„Acest curaj, talentul real şi mai ales determinarea l-au condus pe Cristian Bucă în America, la Los Angeles, unde a făcut un master la Cinema Make-up School Graduate, una dintre cele mai prestigioase şcoli de machiaj din lume, recunoscută mai ales pentru cursurile de efecte speciale”, ne prezintă realizatoarea Claudia Spătărescu invitatul ei. De altfel, Cristian Bucă a realizat pentru emisiunea „#creativ” o demonstraţie de make-up: efecte speciale pentru a obţine o rană, unde explică exact paşii pe care i-a urmat.

(w500)

În 2014,  Cristian Bucă a obţinut locul al 3-lea la competiţia IMATS “Battle of the Brushes”, cea mai mare competiţie de acest gen din lume. „Desigur, avem imagini din concurs, iar Cristian povesteşte pentru telespectatorii TVR, cu amănunte, etapele competiţiei”, precizează Claudia.

(w500)

A machiat pentru televiziune, videoclipuri sau filme (filmul „Aferim” al lui Radu Jude, câştigător al Ursului de argint), dar cel mai mult iubeşte machiajul de podium. În lumea modei se simte cel mai bine. A fost key make-up artist la FEERIC Fashion Days Sibiu 2015, unul dintre cel mai importante evenimente dedicate modei din România, iar în 2016, la acelaşi eveniment a lucrat cu Agatha Ruiz de la Prada.

„Aşa cum v-am obişnuit, tonul emisiunii „#creativ” este unul relaxat, se râde mult şi se spun lucruri fără perdea. Cristian Bucă este un tânăr asumat, ştie exact cum a ajuns unde a ajuns (prin muncă şi dedicare) şi merită ascultat când vorbeşte.

Au fost multe momente amuzante la filmare, filmate cu telefonul, camera gopro sau camere de filmat profesionale, pe care vă invit sa le vedeţi în episodul 4 al emisiunii „#creativ”, ne invită Claudia Spătărescu.

(w882)

Echipa a trecut prin mai multe locuri de filmare pentru acest episod: de la un studio de make-up până la sala de forţă, deoarece prin multă muncă şi voinţă, Cristian Bucă a depăşit o fază de anorexie şi şi-a schimbat complet înfăţişarea, fiind un exemplu demn de urmat.

(w500)

La finalul emisiunii, aflăm ce sfaturi are Cristian Bucă pentru cei care vor să devină profesionişti ai artei machiajului.

Echipa emisiunii „#creativ”:

(w882)

Conceptul montajului foarte ritmat şi atractiv aparţine editorului Robert Kallos, care a lucrat îndeaproape cu producătoarea emisiunii, Ana-Maria Pleşcan.

Organizator de producţie: Cornelia Lepădătescu, Imagine: Andrei Coruţ, Iulian Ene, Mihai Covrig, Sunet: Valentin Bartolomeu, Cătălin Putinianu, Ionuţ Chelaru, Victor de Hillerin, Mihnea Ciulei, Ilustrator muzical: Camelia Vasile, Grafică: Dan Pecete, Montaj: Robert Kallos, Producători: Ana-Maria Pleşcan şi Claudia Spătărescu, Realizator: Claudia Spătărescu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...