loader
Foto

Maia Morgenstern și Mircea Rusu, în "Iubire elenă"

La  TVR 3, sâmbătă, 7 martie, de la ora 23.00, ați putut urmări drama romantică regizată de Geo Saizescu în 2010,"Iubire elenă".

 

Filmul regizorului Geo Saizescu este o coproducţie Grecia-România-Italia și a fost inspirat de piesa omonimă scrisă de Kostas Assimakopoulos.

În distribuţie îi regăsim pe Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Georgiana Saizescu.

Drama se petrece în Grecia secolului XIX. Tânăra pictoriţă Eleni Bukura răstoarnă tabuurile şi prejudecăţile legate de rolul femeii în societate.

(w882) Iubire ele

Ambiţioasa Eleni pleacă în Italia pentru a studia pictura cu maestrul Altamoura, lucru de neconceput în epocă. Mai mult decât atât, ea se îndrăgosteşte de maestrul italian şi cei doi hotărăsc să se căsătorească, sfidând cutumele epocii.

Povestea lor se petrece în paralel cu idila unui cuplu din zilele noastre: Filipos, critic de artă, şi Beatrice, cea care deţine ultimul tablou al lui Eleni.

„Văd o consecvenţă între fata care i-a spus tatălui ei «Eu vreau asta!» şi femeia care îşi arde tablourile. Povestea ei se întâmplă în paralel cu naşterea unei poveşti contemporane de iubire între două persoane ajunse la maturitate - Filipos, negustor şi critic de artă, şi Beatrice, grecoaica din sudul Peloponesului, deţinătoarea ultimului tablou al celei care a fost Elena Altamoura. Şi aşa se împletesc peste timp două poveşti, una de altădată şi una în prezent. Ele se întrepătrund, mai ales că el, criticul de artă, începe să scrie o carte despre pictoriţa Eleni. Ei se descoperă prin destinul acestei pictoriţe. Se regăsesc, îşi dau seama că sunt suflete pereche", spunea regizorul Geo Saizescu.

(w882) Iubire ele

***

Programul filmelor de la TVR 3 poate fi urmărit aici.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...