loader
Foto

Galerie foto

Lumea şi noi: "Aici e Radio Europa Liberă. La microfon Liviu Tofan".

Luni, 19 august, de la ora 21.00, la TVRi,  sub genericul "Lumea și noi", vă invităm să revedeți episodul „Aici e Radio Europa Liberă. La microfon Liviu Tofan".

 

Liviu Tofan a ajuns la München în primăvara lui 1973 unde a avut şansa să-l întâlnească pe Noël Bernard. Din 1976 a fost redactor la ştiri, iar după patru ani, atunci când şeful secţiei de ştiri - Radu Gorun (Mihai Cizmărescu) a fost promovat adjunct al lui Noël Bernard, a urmat el.

A condus această secţie timp de 10 ani, până în 1990, când a devenit director adjunct al departamentului. În România a revenit prima dată în 1990 pentru a vedea filmul lui Lucian Pintilie, interzis în anii 80,  De ce trag clopotele, Mitică?

Tofan consideră că studierea istoriei noastre recente e de neconceput fără arhiva Europei Libere aflată la Institutul Hoover din California - în jur de 3.500 de benzi de magnetofon, dar şi 600 de mii de pagini de text.
.
(w882)

A susţinut apariţia volumului „Securitatea contra Radio Europa Liberă", scrisă de fostul director de pază şi securitate al postului de radio, Richard Cummings.
.
Liviu Tofan a publicat cărțile: A patra ipoteză: anchetă despre o uluitoare afacere de spionaj,  2012, și Șacalul securității: teroristul Carlos în solda spionajului românesc, 2013.
.
(w882)
.
München a fost acel câmp de luptă unde Războiul Rece a fost cel mai fierbinte.
.
Producător și realizator Mihaela Crăciun

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...