loader
Foto

Galerie foto

Loredana aduce muzica satelor româneşti pe „Drumul lui Leşe”

Grigore Leşe ne-a invitat la o ediţie „best of” a emisiunii sale, alături de diva care a redefinit showbiz-ul românesc, dar şi de lăutari autentici, păstrători ai acordurilor şi versurilor de acum 100 de ani. Pe 9 decembrie, la ora 21.00, la TVR 3 şi  TVR+ .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Oare cum s-o fi cântat mai demult în satele româneşti? Cum erau lăutarii, ce reprezentau ei pentru comunitate? Cum s-a conservat această muzică? Răspunsul vine urmărind fenomenul din aproape în aproape, cunoscând oameni, stând de vorbă cu lăutarii, ascultându-i la ei acasă. Exact aceasta îşi propune să facă Grigore Leşe în călătoria de redescoperire şi reevaluare a identităţii noastre şi a „lucrurilor profunde”. La Drumul lui Leşe sunt invitaţi telespectatorii TVR 3 şi cei care ne urmăresc online, pe TVR+, vineri, de la ora 21.00.

(w882) Drumul lui

„Am invitat pe Drumul lui Leşe pe câţiva dintre ei, pentru a vă arăta că în satele noastre încă se cântă ca acum mai bine de o sută de ani. Dacă asculţi lăutarii din Goicea, Corabia, Băbiciu, nu ştii niciodată când se va termina muzica lor”, spune Grigore Leşe. Alături de ei, săptămâna aceasta păşeşte pe Drumul lui Leşe o divă: Loredana, artista care, de-a lungul carierei sale, a cântat şi promovat muzica românească veche.

(w882) Loredana

„Ca să spun sincer, primele cântece pe care eu le-am învăţat de la mama mea nu au fost cântecele de muzică uşoară, au fost cântece populare. (...) M-am lansat cântând muzică pop, muzică uşoară, dar întotdeauna, la petreceri sau acasă, îmi plăcea tare mult să cânt muzică populară”, mărturiseşte Loredana la Drumul lui Leşe.

(w882) Lese si Lo

Emisiunea este preluată şi de TVR HD sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 19.00.

Redactori: Savina Bantaş, Sandrino Gavriloaia, Răzvan Bucuroiu

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...