loader
Foto

„Locuinţa cu ploaie all inclusive" şi „Creionul unui om norocos"

Destinul unei familii greu încercate şi povestea aventuroasă a unui artist fac subiectele reportajelor din ediţia „ Dosar România” de sâmbătă. Emisiunea se vede pe 24 iunie, la TVR 1 şi pe TVR+ , de la ora 21.00 .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Se iau: o garsonieră de 70.000 euro, un incendiu şi reparaţia prost executată a unui acoperiş care, în timp, a lăsat să se infiltreze zeci de litri de apă.

Dacă amestecăm toate acestea, obţinem drama unei familii care, de aproape doi ani, se luptă cu autorităţile. „Locuinţa cu ploaie all inclusive" este primul reportaj al ediţiei Dosar România de sâmbătă, o anchetă realizată de Alina Amza. Şi tot atunci, aflăm povestea pictorului Karl Robert Perko, un neamţ născut la Arad, plecat în 1989 în Germania şi revenit în ţară după 20 de ani.

De ce s-a întors? De unde a adunat forţa pentru a picta peste 9000 de lucrări? Răspunsurile - în reportajul „Creionul unui om norocos", semnat de Răzvan Butaru. O nouă premieră Dosar România, emisiune prezentată de Irina Păcurariu la TVR 1 şi pe TVR+, poate fi urmărită pe 24 iunie, de la ora 21.00.

(w882) Dosar Roma

Unei familii îi plouă în casă. E adevărat, mii de familii au fost sau sunt în situaţia aceasta. Dar nu toate au trecut şi printr-un incendiu şi puţine au învăţat, de nevoie, să-şi piardă nopţile strângând şiroaiele care le inundă zilnic viaţa şi să-şi construiască instalaţii improvizate pentru colectarea apei... de pe acoperiş. Aflăm povestea lor în reportajul „Locuinţa cu ploaie all inclusive", o anchetă realizată de Alina Amza, difuzată la Dosar România în această sâmbătă seară.

(w882) Dosar Roma

La malul mării trăieşte şi pictează, la peste 70 de ani, Karl Robert Perko, un neamţ născut la Arad, plecat în 1989 în Germania şi revenit după 20 de ani în România. Trăieşte la Mangalia, şi nu la Arad, pentru că iubeşte marea, pentru că o lungă perioadă viaţa lui a fost legată  de marina militară şi pentru că este unul dintre cei mai importanţi pictori marini români. Se consideră un om norocos: a trăit din desen şi din pictură, a avut peste 130 de expoziţii în toată lumea şi a realizat peste 9000 de lucrări. Povestea vieţii lui Karl Robert Perko ascunde întâmplările unui aventurier, romantismul unui latin, naţionalismul unui adevărat român şi oricând poate fi pusă între coperţile unui roman sau într-un scenariu de film artistic. Răzvan Butaru ne-o prezintă, pe scurt, în reportajul „Creionul unui om norocos”, pe 24 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+.

(w882) Dosar Roma

Cea mai experimentată echipă de publicistică a Televiziunii Române adaugă şi, în această primăvară, noi file în Dosar România, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, posibil, viitorul acestei ţări. Emisiunea prezentată de Irina Păcurariu poate fi urmărită la TVR 1 şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Prezentator: Irina Păcurariu

Producător: Ioana Mureşan

Producător delegat: Răzvan Butaru

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...