loader
Foto

Galerie foto

Concert extraordinar Maria Ciobanu, „Lie, lie Ciocârlie, rămân a voastră Mărie!"

Concertul de retragere, susţinut de îndrăgita artistă a cântecului popular românesc la Bucureşti, a putut fi urmărit la TVR 1 luni, 2 mai, în două părţi – de la 15.30 şi de la 17.10.

 

Ajunsă la vârsta de 78 de ani şi după o activitate muzicală de peste 60 de ani, Maria Ciobanu a decis să-şi ia rămas bun de la public. Concertele de retragere, programate în luna martie, au avut reprezentaţii atât în ţară, cât şi la Bucureşti. Concertul susţinut de îndrăgita artistă a cântecului popular românesc la Bucureşti va putea fi urmărit la TVR 1 luni, 2 mai, în două părţi – de la 15.30 şi de la 17.10.

„Lie, lie Ciocârlie, rămân a voastră Mărie" este titlul concertului de retragere, după cântecul care i-a dat şi supranumele de „ciocârlia muzicii populare româneşti”. În cadrul spectacolului, artista a cântat împreună cu cei trei copii: Ionuţ, Camelia şi Liliana. „A fost foarte greu acest moment, sunt foarte emoţionată, publicul este minunat, am trăit atâtea clipe frumoase pe scenă, îmi este greu să mă las de muzică, dar să nu spui niciodată NU. Dacă sănătatea îmi va permite şi mi se vor mai propune mici cântări prin ţară sau prin străinătate, voi accepta. Sunt fericită că, alături de mine, sunt şi cei trei copii”, a mărturisit artista presei.

(w500)

Atmosfera de sărbătoare la spectacolul de retragere a Mariei Ciobanu a fost completată de artişti precum a Leontina Văduva, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu şi Gheorghe Turda. Artista a reuşit, la cei 78 de ani ai săi, să ridice sala în picioare, mulţi dintre fani aşteptând-o după concert, în culise, pentru autografe şi fotografii.

(w500)

Performanţele vocale ale artistei au fost recunoscute încă de la începutul carierei, Maria Ciobanu reprezentând un veritabil fenomen al folclorului românesc.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: Joi, 18 Aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

În Săptămâna Mare, ascultăm cele mai frumoase pricesne la TVR FOLCLOR

Ediţii speciale de „Tezaur folcloric” sau „Cântec şi poveste”, concert de pricesne în interpretarea Paulei Seling, dar şi „Pricesne pentru ...