loader
Foto

Galerie foto

Lecţii de publicitate, cu Nebunii de pe Madison Avenue

Săptămâna continuă la TVR 2 cu episoadele 5-8 din cea de-a IV-a serie a cunoscutului serial american. De marţi până vineri, de la ora 23:30.

 

Episodul 5, marţi 30 august, ora 23:30: Crizantema şi sabia („The Chrysanthemum and the Sword"),

Suntem în luna martie, 1965. Pete Campbell anunţă partenerii Sterling Cooper Draper Pryce că reprezentanţii Honda Motorcycle Corporation sunt nemulţumiţi de agenţia cu care lucrează, iar Pete a profitat de ocazie să aranjeze o întâlnire cu aceştia. Roger Sterling, un veteran care a servit în armată şi a pierdut prieteni în cel de-al Doilea Război Mondial, refuză să facă afaceri cu japonezii, dar ceilalţi parteneri sunt de acord să demareze discuţiile, fără ştirea lui Roger. Între timp, directorul de creaţie de la CGC Ted Chaough, care se vede drept viitorul rival al lui Don Draper, a „prins” deja doi dintre clienţii recent pierduţi de SCDP şi vizează, de asemenea, şi Honda.

Pe plan personal, Don şi Betty au parte de situaţii neplăcute din partea fiicei lor, Sally, ea fiind, până la urmă, programată la un psiholog de copii. La prima întâlnire cu medicul, Betty îşi dezvăluie propriile nesiguranţe...

(w882) Mad Men ep

Episodul 6, miercuri 31 august, ora 23:30: Poveşti Waldorf („Waldorf Stories”)

Este aprilie 1965. Don Draper câştigă un premiu CLIO pentru o reclamă de televiziune, însă petrecerea se încheie rapid pentru el şi echipa agenţiei, întrucât sunt nevoiţi să se întoarcă la birou, pentru o întâlnire. Peggy Olson este supărată că Don nu a menţionat nimic despre contribuţia ei la relizarea reclamei laureate. Îmbătat de victorie, Don răspunde solicitării clientului de a primi un slogan accesibil trântind câteva idei spontane, mediocre. Întâmplător, clientul agreează una dintre variante, pe care Don o furase, fără să-şi dea seama, de la vărul soţiei lui Roger, care venise la un interviu.

Întors la petrecere, Don se abandonează alcoolului. Pleacă acasă cu o brunetă, şi câştigătoare a unui premiu, dar se trezeşte, două zile mai târziu, în pat cu o chelneriţă blondă, despre care nu-şi aminteşte nimic. Spre dezamăgirea lui, chelneriţa i se adresează cu... Dick.

(w882) Mad Men ep

Episodul 7, joi 1 septembrie, ora 23:30: Valiza („The Suitcase”)

Un deadline ameninţător de strâns aduce disperare în firmă, aşa că Don îi cere lui Peggy să rămână foarte târziu peste program pentru a lucra la reclama pentru Samsonite. Din acest motiv, ea lipseşte de la cina festiva prin care iubitul ei încerca sa îi serbeze ziua de naştere. În aceeaşi noapte, Don primeşte un telefon de la nepoata Annei, care îi confirmă bănuielile despre problemele de sănătate ale acesteia. Iar Duck, bine capsat, trece pe la birourile SCDP pentru a o căuta pe Peggy. Al doilea meci al lui Muhammad Ali vs. Sonny Liston din mai 1965 este reflectat în episodul al şaptelea al seriei a patra Mad Men.

(w882)

Episodul 8, vineri 2 septembrie, ora 23:30: Omul verii („The Summer Man”)

Don are de depăşit momentul dispariţiei Annei şi caută răspunsuri în el şi pentru el însuşi, Peggy este pusă într-o situaţie delicată atunci când un nou creativ, mult prea obraznic, este nepoliticos cu Joan.

Don încearcă să-şi recâştige controlul prin mişcare, sport şi prin ţinerea unui jurnal. Betty îi interzice să ia parte de ziua de naştere a lui Eugene şi este confuz atunci când ea şi Henry dau peste el şi Bethany, care erau de asemenea la întâlnire. Insistenţele lui Don de a ieşi la întâlnire cu Faye se concretizează într-o cină neaşteptată. Sexismul exagerat al lui Joey dă naştere la fricţiuni şi enervări, în special cu Joan, ceea ce o face pe Peggy să intervină pentru a calma situaţia.

(w882)

Despre Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men)

Producţie AMC, drama Mad Men a făcut istorie, fiind prima serie de televiziune care a câştigat patru ani la rând premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic, precum şi recunoaştere din partea American Film Institute. De-a lungul difuzării sale de către AMC, din iulie 2007 până în mai 2015, când a fost premiera ultimului episod al sezonului şapte, seria Mad Men a primit confirmarea succesului în întreaga lume pentru scenariu, interpretare, dar şi pentru autenticitatea istorică a producţiei.

Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men) a fost multipremiat încă de la lansare, în lista lungă de premii obţinute figurează nu mai puţin de 16 Emmy Awards şi 4 Globuri de Aur, dar şi un Premiu Peabody, un Premiu al Asociaţiei Producătorilor, două premii ale Asociaţiei Scenariştilor, premii pentru clasarea în Top 10 al celor mai bune programe de televiziune, BAFTA pentru Cel Mai Bun Program Internaţional şi multe altele. Mad Men este considerat drept unul dintre cele mai de succes seriale dramatice de televiziune ale tuturor timpurilor.

Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men – producţie SUA 2007) îi are în rolurile principale pe câştigătorul Premiului Emmy, Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) şi January Jones (Betty Draper).

(w882)

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...